От Ню Йорк до Гюешево. Историята на Кейси Ангелова, която

...
От Ню Йорк до Гюешево. Историята на Кейси Ангелова, която
Коментари Харесай

Американка се премести от Ню Йорк в Гюешево и произвежда ракия

От Ню Йорк до Гюешево. Историята на Кейси Ангелова, която остави американския ефирен бизнес, с цел да създава черешова ракия и трюфели в българската провинция.
„ Това е селото на моя свекър. Гюешево ми харесва, тъй като тук е доста умерено и прелестно. В Америка работих в телевизия върху документални филми и сериали. Бях в шоубизнеса и ми беше доста забавно. Имах хубава работа, която харесвах. Проблемът обаче е, че тази промишленост не е за дами с деца”, описа Кейси Ангелова.
Кейси споделя, че преди да пристигна в България не знае нищо за страната. „ Моите близки мислеха, че Америка е номер едно и не разбираха моето предпочитание за пътешестване и за проучване на езици. За тях беше доста мъчно, а и към момента е, макар че съм тук към този момент 15 години. Ние сме щастливи тук и всякога моят татко ме пита по кое време ще се завърна в Съединени американски щати. Аз му споделих, че няма късмет, тъй като не желая да пребивавам там”, прибавя тя.
Кейси има две дъщери. Идва в България, тъй като счита, че дребни девойки би трябвало да порастват в дребен град. „ В Ню Йорк децата не могат да играят на улицата сами. Там ние имахме прекрасен живот и къща в Манхатън. Заплатата и работата също бяха положителни. Нашето пренасяне беше изненада за всички. След децата обаче всичко се променя”, уточни тя.
„ Сега се занимавам с приготвянето на черешова ракия. Все отново най-известният артикул в Кюстендил са черешите. Идеята стартира преди 5 години. Аз и моят брачен партньор имаме 10 дка черешови градини. През една година имаше доста ниска изкупна цена на плода и ние не можахме да продадем черешите. Така взехме решение с необраните плодове да създадем ракия за домашна консумация”, описа американката.
„ Моите деца могат да се разпознават като американци поради ерата на интернет. В същото време обаче те са българи. Баща им е българин, вървят в български учебни заведения и в този момент живеят в Пловдив. Играят за волейболния клуб „ Марица”, разкри Кейси.
Според американката, избрала да живее в България, колкото повече българи изберат да останат в родината си, толкоз по-хубава и богата ще става тя. „ На тези, които желаят да отидат в Ню Йорк, ще кажа – концепцията да отидеш там е доста привлекателна. Проблемът е, че те няма да живеят живота, който си показват. Там ще отидат или като общи служащи, или като преди малко приключили. Накрая ще работят нещо, което не харесват”, заключи Кейси.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР