От няколко седмици варненци от три квартала на града се

...
От няколко седмици варненци от три квартала на града се
Коментари Харесай

Граждани от Варна патрулират на смени за залавяне на автокрадци

От няколко седмици варненци от три квартала на града се проведоха в обществените мрежи и сами пазят от вандалски нападения колите си. Наглостта на автокрадците стигна до там, че единствено за едно денонощие те разрушили и ограбили 40 коли.

Варна

Във Варна съвсем всеки ден има сигнали за разрушени коли и откраднати движимости от тях. Тези сигнали се разгласяват във фейсбук група.

Жители на Варна са се организирали и патрулират, с цел да спомогнат за залавянето на крадците. Във кварталите " Владислав Варненчик ", " Кайсиева градина " и " Младост " са регистрирани най-честите вандалски прояви.

По неофициална информация през последните денонощия са арестувани трима извършители, като безусловно преди часове е хванат и предаден на полицията един от тях.
Ивайло Иванов, пострадал: Времето беше мъгливо и по едно време майка ми чува алармата. Става, гледа, нищо не вижда. На четвъртия път аз станах да видя, взех прожектора и предният похлупак на " Ауди " -то беше отворен.
Обадили са се на полицията и след броени минути служителите на реда пристигнали и заловили нарушителя.

От полицията оповестиха, че от началото на годината са регистрирани 28 случая на посягане върху собствеността на колите, като са откраднати разнообразни движимости и елементи от тях. През предходната година за същия интервал са регистрирани единствено 19 случая.
Ивана Милева, представител на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна: Имаме 10 повдигнати обвинявания, което значи, че в случаите има формирани досъдебни производства и надлежно работата по документиране и доказване на осъществените от тези хора закононарушения продължава и все още.Ние сме отворени към всевъзможен тип и жанр срещи.
Тя прикани жителите да се обръщат към полицията, когато са жертва на закононарушение.

Младите мъже от Варна са извънредно решени да продължат със своето наблюдаване вечер на смени. Те упорстват за промени в закона и за по-строги санкции за вандалите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР