От няколко седмици Илон Мъск не спира да негодува срещу

...
От няколко седмици Илон Мъск не спира да негодува срещу
Коментари Харесай

Правилата вече не важат за Мъск

От няколко седмици Илон Мъск не стопира да недоволства против изключителните ограничения в щата Калифорния, поради които му се наложи да спре индустриалния развой в завода на компанията си Tesla.

Според милиардера е неуместно стопанската система да се слага на пауза и да търпи големи загуби поради вируса. Той даже заплаши в Twitter, че ще реалокира производството в Тексас и по този начин ще лиши към 10 хиляди души в Калифорния от работните им места. Но управляващите не се трогнаха от тези апели и закани.

А когато Мъск не получи позволение да направи това, което желае, той просто го прави, даже да е в прорез с разпоредбите.
 Снимка 479214

След като получи поддръжка от президента Доналд Тръмп в Twitter, притежателят на Tesla взе решението от понеделник, 11 май, заводът в Калифорния да отвори порти и да се върне към нормалния работен развой, спазвайки ограниченията за сигурност.

Thank you!
— Elon Musk (@elonmusk) May 12, 2020
Това своеволно решение сложи милиардера в риска да бъде задържан от локалните управляващи , съгласно които сходна индустриална активност към момента не е разрешена, макар рекомендацията на президента.
 Илон Мъск, изключителните ограничения поради ковид и какво мисли милиардерът за тях
Илон Мъск: Освободете Америка незабавно

Какво го разгневи този път

Мъск даде обещание, че ще бъде един до друг със своите чиновници , а в това време е завел дело против локалното ръководство поради рестриктивната мярка, забраняваща активността в региона Alameda County, където се намира фабриката. А на подчинените си е съобщил, че всичко е изцяло законно, написа BBC.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР