От няколко месеца в ЕС се говори за създаване на

...
От няколко месеца в ЕС се говори за създаване на
Коментари Харесай

Екатерина Захариева за мониторинга: ЕС създава единен механизъм за всички държави-членки

От няколко месеца в Европейски Съюз се приказва за основаване на обединен механизъм за всички държави-членки. Все още няма написани процедури, само че главната концепция е критериите за наблюдаване да са идентични за всички страни в Общността.
Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева пред бТВ.

По думите й за първи път от 12 година България е извадена от механизма за съдействието и инспекция.

„ Трябва да има идентични критерии за всички държави-членки. Трябва да има един изчерпателен механизъм за всички. Европейска комисия приключи този чудноват механизъм, който беше единствено за две страни. Въпреки това промените в страната няма да спрат. “, съобщи Захариева.

Разликата сред България през 2007 година и през 2019 година е голяма. Смятам обаче, че има още какво да се прави по промените. Неслучайно превителството сътвори специфичен механизъм преди към месец, който да продължи наблюдението на промените. Този механизъм ще бъде с присъединяване на правосъдната власт и на изпълнителната власт и промените се вършат поради българските жители. Хората би трябвало да имат задоволство от системата “, сподели още тя.

Външният ни министър разяснява и срещата си в съветския ѝ сътрудник: " Разговорите ми с Лавров минаха доста градивно. Те бяха почтени. Тази година е знакова за нашите връзки ", акцентира Екатерина Захариева.

Тя разяснява и обстановката в Сирия. „ Има подписано краткотрайно помирение сред Турция и Сирия, само че до момента в който в Сирия има напрежение, съществува риск за цяла Европа. Слава Богу, няма смяна и покачване на риска вследствие на военните дейности в Сирия. Няма нарастване на натиска на българската граница. Ситуацията в Сирия, Йемен и Афганистан се следи деликатно от всички страни в Европейски Съюз, в това число от българските служби и българското външно министерство”, съобщи външният ни министър.

На въпрос дали Пламен Георгиев към този момент е отпътувал за Испания, външният министър съобщи: " Още не е отпътувал за Валенсия. Той е правист и мисля, че ще се оправя добре на поста. Тези назначения стават постепенно, само че ще бъде тези дни ", стана ясно от думите ѝ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР