От няколко месеца таксиметровите компании и шофьори настояват да се

...
От няколко месеца таксиметровите компании и шофьори настояват да се
Коментари Харесай

Такси компаниите в София искат 20% по-високи тарифи

От няколко месеца таксиметровите компании и водачи упорстват да се покачат цените, на които транспортират пасажери в София.

Сега браншът упорства цените да скочат с към 20 на 100 - надлежно до 1 лев на километър денем и 1.14 лева през за нощта. Сметката на общината обаче демонстрира, че дневната цена в София, би трябвало да бъде приблизително към 0.95 лв. за километър, или с към 20 стотинки по-скъпо от сегашните цени, оповестява " Нова телевизия ".

" Ние транспортираме пасажери, а не чували с картофи. Имаме отговорност. Шофьорът да е отпочинал, колите да са хубави. Много от водачите карат без да спят, нямат осигуровки, колите не се ремонтират. Шофьорите желаят лев и нагоре, а огромните превозвачи са съгласни с 0.94 лв., по тази причина считаме, че общината би трябвало да се съобрази ", разяснява Спас Атанасов, ръководител на Браншовата камара на таксиметровите водачи.

При състояние, че сега множеството компании в София карат на 0.77 - 0.78 лв., не би трябвало минималната цена да надвишава тази. Живеем в пазарна стопанска система, разяснява Елен Герджиков, ръководител на Столичния общински съвет.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР