От няколко месеца получаваме разнопосочни сигнали, че се злоупотребява с

...
От няколко месеца получаваме разнопосочни сигнали, че се злоупотребява с
Коментари Харесай

Елеонора Лилова: ДАЗД не отнема деца

„ От няколко месеца получаваме разнопосочни сигнали, че се злоупотребява с името на Държавната организация за протекция на децата (ДАЗД) и на обществените служби. Някои хора описват на други хора, че обществените целеустремено ще лишават деца . На една неистина повторена 100 пъти, хората стартират да имат вяра ”. Това сподели шефът на ДАЗД доктор Елеонора Лилова в коментар за психозата в разнообразни региони в страната след клюки, че обществени служащи ще извеждат деца от фамилиите.
Лилова посочи, че не може да каже кои са провокаторите, това е работа на службите, които към този момент проверяват аргументите за създалата се обстановка.
Директорът на ДАЗД подсети, че организацията няма пълномощия да лишава деца – в нея работят специалисти, които приготвят документи и политики. Когато получат тревожни сигнали за деца в риск, ги подават на Агенция „ Социално подкрепяне ”.
За Националната тактика за детето, към която също имаше огромно напрежение, Лилова посочи, че до края на годината работи актуалната тактика и към този момент няма призната нова, която да работи от 2020 година Според нея е хубаво да има подобен документ, само че е по-важно да се съблюдават настоящите закони, които закрилят децата. Важно е също да има доверие в институции, тъй като недоверието докара до тази обстановка, посочи шефът на ДАЗД в изявление за bTV.
За изоставеното бебе в столичния кв. „ Люлин ”, което беше намерено нощес тя знае, че е добре и за него се грижат в дом за медико-социални грижи. По думите й оставената записка бебето да се съобщи на обществените значи, че има хора, които знаят, че обществените служащи в действителност се грижат за децата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР