От няколко месеца насам в парламента постоянно има опити за

...
От няколко месеца насам в парламента постоянно има опити за
Коментари Харесай

Тома Биков засече Нинова: Насилието си е насилие и преди, и след 9-и септември

От няколко месеца насам в Народното събрание непрекъснато има опити за реабилитиране на Народния съд. Това съобщи в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ Тома Биков във връзка изявлението на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че „ Народният съд е належащо и неизбежно военновременно правораздаване “. „ Там има хора, които считат, че политическото принуждение след 9 септември е заслужено и положително, а преди този момент – че не е “, уточни Биков и съобщи, че или ще има едни и същи стандарти и ще приказваме за насилието като цяло или ще пишем, че „ Гео Милев е просто един стихотворец, умрял през 1925 година “.

Христо Христов, откривател на епохата, съобщи от своя страна, че Българска социалистическа партия са създали голям гас. Поводът за декларацията на социалистите е Луковмарш. „ Министър-председателят ли дава отговор за шествията в София? Търсят се политически кавги “, счита той.

Народният съд работи в несъгласие на настояща тогава Търновска конституция, акцентира Христов.

По думата на Никола Даскалов, наследник на убития от Народния съд, Българска социалистическа партия са прави: „ Това е нужен и неминуем акт на руската болшевишка тирания “. Той показа, че татко му е бил погубен поради чудовщини постановления в тогавашния закон за Народния съд, съгласно които присъда може да се издава при липса на доказателства.

Тома Биков разяснява още: „ Ние имаме ангажимент и вършим стъпки в тая посока, в това число и в образованието “. Той съобщи твърдо, че смяна в учебниците ще има и „ ние ще я разтеглим “. „ И тая смяна е концептуална. Целта е да осъдим политическото принуждение като форма на ръководство “, добави той.

Депутатът от ГЕРБ посочи, че разногласието на съпартийците му е единствено с избрани групи от Българска социалистическа партия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР