От няколко месеца Държавната комисия по хазарта има ново ръководство.

...
От няколко месеца Държавната комисия по хазарта има ново ръководство.
Коментари Харесай

Новият сив кардинал в хазарта

От няколко месеца Държавната комисия по хазарта има ново управление. За първи път комисията се управлява от жена, която с изключение на, че наподобява доста елегантна е и добър уредник и управленец. Поне по този начин считат нейни сътрудници.

Но зад всяка една хубава вест, седи и нещо мрачно и доста злокобно. Освен с нежно управление
хазартна комисия се снабди със своя сив кардинал в лицето на Григор Господинов – Гришата. Настъпи звездният част за дълго стоялия в сянка шеф на дирекцията, която раздава лицензите за хазарт. Той нескромно твърди, че е новият ефикасен ръководител, а Филипова била единствено благото лице на комисията. Неговите изказвания и упоритости са фактически подплатени с готвената структурна смяна в ДКХ, съгласно която двете съществуващи дирекции ще бъдат слети в една, а Гришата е сигурният нов началник на тази мега дирекция, която с изключение на, че ще издава лицензи ще реализира и настоящ надзор на уредниците на хазартни игри.

На процедура дирекцията ще се занимава с всичко в хазартния отрасъл, а нейният шеф ще е „ капу ди тути капи”, а в ръцете му ще е съсредоточена голяма власт. Добродушният на пръв взор Господинов, към този момент се е вживял в новата си роля и предстоящо дефинира и разпределя порционите в
хазарта. Същият употребява познатите лицемерни практики, с цел да внуши на актуалното управление, че е единственият почтен специалист в комисията. Новият Жозеф (така се е наричал сивият кардинал на Ришельо) отдавна е на заплата при уредници.

Тези клюки са подкрепени и с обстоятелства, защото той персонално се е погрижил след оставката на Митев, незабавно да бъде публикуван лиценз за онлайн
залагания на компании близки с хората, чиято благосъстоятелност са казината „ Палмс” и Казино технологии. Припомняме, че фондацията на притежателите на тази компания получи солидна сума за така наречен виновен хазарт. Отлично осведомени източници ни оповестиха, че това е било с помощта на явното лобиране на Григор Господинов. В резултата на дългогодишното им съдействие всички позволения, свързани с активността на „ Палмс”, „ Елдорадо” и „ Бар гейм “ се издават стремително.

В момента той коли и беси в
хазарта – дефинира кои уредници влизат в дневния ред, по какъв начин и на кой да се дават лицензи. По наши данни сега е поставил на „ трупчета” и искане на най-големия онлайн уредник 365.bet, което още веднъж е в услуга на избрани играчи в хазартния отрасъл. Разбира се този негов „ професионализъм” е подсилен със наложителни мотивационни задатъци, а сходни „ трупчета” естествено служат за дисциплиниране на „ непослушните”. Хазартни уредници ни подсказаха, че мотивировките стартират от 2000 евро.

Пред новата председателка Григор не се срами да се прави на безкористен и морално резистентен експерт, а зад тила й да остойностява „ услугите “ си и да злослови, че той дърпа конците на Филипова. Между другото употребяваното съпоставяне с Жозеф – сивият кардинал на Ришельо, по никакъв начин не е инцидентно. Господинов има забележима аналогия с него, е несъмнено за интелектуални качества не може и да става въпрос, само че въпреки всичко външността е реалност.

Забележка: Григор Господинов е работил в
хазарта до 2002 година, след което напуща и се връща в ДКХ като Директор на дирекция “ Лицензи, игрално и информационно съоръжение, осведомителни системи и разбори “ през 2012 година, когато ръководител на ДКХ беше Калоян Кръстев. Същият съумява да резервира поста си и при управлението на Огнемир Митев, само че заради безспорните експертни знания на Митев за хазарта и управническите му качества, не даваха опция на Григор Господинов да се изявява.

Източник: Знаме 365

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР