От няколко години се интересувам от азиатска козметика и в

...
От няколко години се интересувам от азиатска козметика и в
Коментари Харесай

Да поговорим за К-beauty и има ли почва у нас

От няколко години се интересувам от азиатска козметика и в частност корейска, която от ден на ден навлиза в Щатите и Европа. Сигурно сте чели, че тази козметика е „ различен свят “ и че който е минал на корейска козметика, не се е върнал на обичайна бяла такава. Така е, тъй като във връзка с грижата за кожата тази козметика е авангард, който е непостижим с това, до което имаме достъп в Европа. Достатъчно е да си помислите за някои от трендовете в последните години: маските от памук да вземем за пример или всички тези артикули въз основата на рафиниран дестилат от охлювен секрет. Има причина форумите да отделят цели раздели на това по какъв начин да се снабдим с тестери от Корея. И тя е, че азиатките имат друга рутина в грижата за кожата от нас и явно имат порцеланови, чисти и хидратирани кожи, каквито желаеме и ние – това е крайната цел на всяка жена, нали?

По предписание корейската ежедневна грижа за кожата се състои от 10 рутинни стъпки. Това се схваща под К-beauty , което може би към този момент сте срещали като разбиране. Това е стандартиризирана поредност, която реализира напълно разчистване и отнасяне на лицето. Но в това време предстои и на някакво адаптиране. В Европа да вземем за пример някъде сред 4 – 6 стъпка използваме артикули, които не са чак толкоз известни в Азия като емулсиите. Обикновено тази грижа се повтаря два пъти на ден.

Основните проблеми на К-beauty, което изяснява за какво не навлиза всеобщо и при нас, са три. Първо, 10 стъпки са доста. В Европа дамите нямаме чак такова маниакално отношение, само че най-много времето да изпълняваме ежедневната грижа два пъти дневно.  Един подобен обред лишава най-малко час. Второ, снабдяването и информирането за продуктите непосредствено от Азия е по-скоро мъчно и трето – доста е скъпо. Затова множеството девойки се отхвърлят на равнище „ тестери “.

Тези три казуса са посрещнати и решени от френско-корейската марка фитокозметика Jowaé (в портфолиото на Selecta International), която неотдавна навлезе и в България. Te имаха показване безусловно предходната седмица, a ние, Moмичетата от града, присъствахме на лансирането й по време на грациозен обяд (разгледайте снимките от срещата ни в галерията!).

В резултат моето любознание скочи до небето и желая да ви я показва тъй като, както означи едно от девойките:  „ При Jowaé френската хубост среща хармонията на Изтока “.

понижават броя на стъпките К-beauty от 10 на 4, продуктите се намират по аптеките, а цените са budget friendly. 

Името на марката произлиза от корейската писмен знак, която се вижда на опаковката и значи „ естетика “. Опаковките са с цвят „ Koryo ” и са въодушевени от корейската керамика – чудесна метафора на порцелановите кожи на азиатките.

Растенията, употребявани във формулите на продуктите, са познати в азиатската фармакопея и са точно селектирани. Лаборатория JOWAÉ  използва естествени екстракти от корейските медицински и обичайни растения, с цел да възвърне салдото на кожата. В сърцето на продуктите е извлеченият от растението дебелец лумифенол – това е патентована съставна част, която образува антиоксидантен щит,  активира естествените защитни свойства на кожата, възвръща посредством укрепване на клетъчния метаболизъм и придава искра за контролиране на синтеза на меланин. Всички формули са със приблизително 93% наличие на естествени съставки , без парабени, силикони или съставки с скотски генезис.

Както споделих,  JOWAÉ се ражда от нуждата да се предложат артикули, които са корейски по идея и формули, само че са лесни осъществяване, по-икономични и най-много ефикасни. Така главните стъпки за следване не са 10, а 4. 

1. Почистване

Първата стъпка включва избор на почистващ артикул по отношение на вида на кожата. Ако е смесена или мазна, можете изберете почистващ гел с антиоксидантен лумифенол и екстракти от заветен лотус. Ако сте с по-суха кожа, изберете по-хидратиращ артикул като почистващо мляко или мицеларна вод а с лумифенол и цвят от императорски божур .



2. Подготовка

След почистването кожата се приготвя за идващите стъпки, т.нар пост-почистващ артикул. Обикновено това е тоник, JOWAÉ оферират доста комфортен хидратиращ спрей с лумифенол и цвят от японска вишна „ сакура “ . Той може да се употребява и когато и да е денем, тъй като освежава, само че и успокоява даже зоната на очите. Можете да го употребявате и от време на време, до момента в който работите на компюър. 



3. Активиране

Тази стъпка включва избор на артикул за възкръсване и поддържане на здравето и здравословния загар на кожата. Тук изборът пада на подмладяващия концентрат срещу пигментни петна, в който се съдържа и дестилат от бял чай – най-ефикасното здравно растение в азиатската фармакопея, с мощни защитни и коригиращи свойства. Изключително подобаващ артикул е за всички видове кожа и е доста значим за тези от нас, които имат сензитивна кожа и живеят в нечиста градска среда.



4. Корекция

Четвъртата стъпка е най-ключовият детайл на К-beauty . Същинското отнасяне на кожата и избор на артикул, подобаващ за потребностите на разнообразни видове кожа. За смесена кожа изберете противостареещата грижа с антиоксидант лумифенол и червен женшен , заздравен с хиалуронова киселина, изглаждащ пептид и хидратиращ глицерин за оптимално възобновяване на еластичността на кожата. Стъпката е допълнена и с крем за околоочен силует. Ако имате доста суха кожа, вашият артикул е подхранващият крем за доста суха кожа с дестилат от камелия .

Серията коригиращи артикули съдържа и успокоителен подхранващ еликсир (за тяло) , подхранващо изсъхнало олио (за тяло) и подхранващ крем за ръце и нокти и еликсир за устни – всички те са още веднъж с главната антиоксидантната отбрана от лумифенол, допълнени с дестилат от камелия и композиция от други масла като арганово, шеа, кокосово, канделина, пчелен восък и сладостен бадем за успокояващо деяние.



За повече информация последвайте  Jowaé във.

С поддръжката на Selecta International
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР