От няколко години насам олигарсите Огнян Донев и Иво Прокопиев

...
От няколко години насам олигарсите Огнян Донев и Иво Прокопиев
Коментари Харесай

Скандално в БЛИЦ! Очаква се днес подчиненият на олигархията съд да оправдае Огнян Донев

От няколко години насам олигарсите Огнян Донев и Иво Прокопиев – първият обвиняем за укриването на 63 млн. лева налози, а вторият обвинен за далаверите му с акциите на ЕВН, водят открита война с прокуратурата, пробвайки се да овладеят единствената самостоятелна институция в правораздаването ни. Под мантрата за „ правосъдна промяна “, цялата кохорта от грантово подвластни политици, социолози, публицисти, съдии, а и цели хибридни политически планове като „ Да(Й) България “, менажирани и налагани от Прокопиев и Донев посредством личните им медии-бухалки „ Капитал “, „ Дневник “ и „ Клуб Зет “, в действителност цели само и единствено слагането под цялостен надзор на правосъдната власт, в услуга на олигархията.

Номиналния съдия-политик Лозан Панов - ръководител на Върховен касационен съд и подчиненият му началник на Софийски градски съд Калоян Топалов, от дълго време са потвърдили, както политическите си пристрастия, по този начин и зависимостите си, само че по-важното е, че не вършат нищо, с цел да проработят подчинените им съдилища в полза на жителите. Нещо повече, оправдателните присъди в съда са всекидневие, а убийци, изнасилвачи и грабители се отървават с условни санкции. Така, вместо да правораздават в името на народа, част от съдиите на процедура са се сложили в услуга на нарушителите, неглижирайки потребността на обществото от дейно, бързо и заслужено правораздаване.
Сега обаче е пристигнало и времето за обезпечаване на цялостна индулгенция за един от олигархичните им кукловоди - Огнян Донев. И защото обвиняването против него е извънредно съществено, надали може да се чака друго, с изключение на оправдателна присъда от арбитър Даниела Борисова – заместник-председател на Софийски градски съд и извънредно доближена на Калоян Топалов.


За това, че олигархът Донев е обезпечил оневиняването си приказва и фактът, че го пазят юристите Даниела Доковска и Ина Лулчева, които са в обща адвокатска фирма с един от менторите на „ Да(Й) България “ и член националния съвет на партията юрист Георги Атанасов. Доковска и Лулчева пазят и оправданата от Софийски градски съд Емилия Масларова, както и ред други знакови фигури, в това число Гроздан Караджов, упрекнат за източването на „ Глобул “. Близостта на Доковска, Лулчева и Атанасов с грантово подвластния Съюз на съдиите, както и с Лозан Панов, с който дружно „ стачкуваха “ на стълбите на Съдебната палата през 2015г., също е гаранция, че „ правораздаването “ и този път ще бъде подчинено не на правото и справедливостта, а ще бъде сложено в услуга на частни ползи. Отделно от това, знае се, че Доковска е в близки връзки и със самата съдийка по делото Даниела Борисова, а фактът, че Огнян Донев още при започване на 2016г. се отхвърли от истински развой и избра съкратената процедура, недвусмислено демонстрира, че същият е сигурен в подпечатването на оправдателната си присъда.

Когато обаче обществото попита къде са 63-те милиона лв. налози, с които е можело да се построят да вземем за пример няколко лечебни заведения, и за какво Огнян Донев не е наказан, а менторства, инженерства политически планове и раздава „ морал “ от страниците на уеб страницата си „ Клуб Зет “, добре е отговорите да се дадат персонално от Лозан Панов и Калоян Топалов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР