От няколко дни здравето на арестантите в Бургаския затвор е

...
От няколко дни здравето на арестантите в Бургаския затвор е
Коментари Харесай

Арестантите в Бургаския затвор обявиха гладна стачка, третирали ги като осъдени лица

От няколко дни здравето на арестантите в Бургаския затвор е в заплаха, те отхвърлят да се хранят и връщат предоставената им от страната (данъкоплатците) храна. Причината за това е скоровъведената дисциплинарна мярка от шефа на мястото за изтърпяване на наказване Бранимир Мангъров - да ги държи на мрачно, заяви Либерта. бг.
В прорез със закона и презумпцията за непорочност, лицата, които изтърпяват правосъдната мярка " задържане под стража " и не са с влезнали в действие неоправдателни присъди, са третирани като наказаните лица, отбелязва медията. От 22.00 часа до 06.00 в отделението на арестантите електроподаването се прекратява. Дали е поради спестовност, или заради самозабравянето на началника на Бургаския затвор, е без безусловно никакво значение, когато се засягат права.

Никъде в закона не е написано, че арестантите (лицата без влезнали в действие неоправдателна присъда, а някои от тях най-вероятно и изцяло невинни) и наказаните лица би трябвало да изтърпяват еднообразно непоколебим изправителен режим, което включва и оставяне им без светлина.

По тази причина невиновните лица в Бургаския затвор, за които съдът не е отсъдил, че са направили закононарушение, в символ на митинг са оповестили " гладна стачка ". От няколко дни те отхвърлят да се хранят, като са разписали заявления за повода, заради която връщат храната - нарушаването на техните права и третирането им като пандизчии. Те са уведомили началника на Бургаския затвор, че желаят да имат осветяване най-малко до среднощ и ще гладуват, до момента в който това не се случи. От страна на пандиза и началството им е предадено, че в мястото за изтърпяване на наказване в Бургас ще има унифициране на разпоредбите и откакто в 22.00 часа подаването на електрическа енергия към пандизчиите се прекратява, по този начин ще бъде и за арестантите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР