От няколко дни в социалните мрежи се вихри завиден спор

...
От няколко дни в социалните мрежи се вихри завиден спор
Коментари Харесай

”Лайфстайл журналистика” в СУ. Журналисти: Вие сериозно ли?!

От няколко дни в обществените мрежи се вихри забележителен спор за потребността и качеството на магистърската стратегия по ”Лайфстайл публицистика ” в Софийския университет. Специалността напълно не е нещо ново, само че поради занижените критерии за банкет във висшето образователно заведение съществуването на предмети като ”Гурме и медии ” и ”Инфотейнмънт ” в тази компетентност провокираха редица мнения и реакции от голям брой публицисти.
Ето мненията на няколко публицисти, на които Фрог попадна в последно време:


Татяна Кристи:

Знаете ли, другари, че факултетът по публицистика в СУ предлага магистърска стратегия (за две години) по Лайфстайл публицистика. Разбира те ли? Лайфстайл!
В тази „ стратегия “ ще се учат следните неща, съгласно уеб страницата на СУ:

„ въпросите на дома, здравето, фамилията, гурме, любовта, секса, физическата култура;културата на битие и уличната просвета, начин на живот... “ и доста други сходни нелепости, които са необятно застъпени както във форума bgmama по този начин и в „ семинарите “ на Кобилкина.

Някои сътрудници публицисти като Stanislava Ivkova попитаха във Facebook следния въпрос: „ Много от моите сътрудници направиха блестящи кариери в международни медии. Защо никой от университета не ги кани? Те са тези, които могат да научат студентите. И на стайл, и на начин на живот, и на публицистика. “ Моят отворо на Станислава беше – „ А какво ще вършат лелите във факултета, които учат студентите на гурме? Без работа ли ще ги оставим? “

Георги Милков:

Спецпрокуратурата на България ми припомня за спецчастите в Кербала и Кандахар едно време. Вчера, до момента в който се случваше този “арест” в екоминистерството, във фейсбук бяха повдигнати и въпроси защо ни е притрябвало образование по начин на живот публицистика в Софийския университет. Ами ето за какво, сътрудници, с цел да може да се опише най-точно и професионално аутфита на тоя “рамбо-силек”. Тъй като аз в случай че напиша в този момент, че чилякът не наподобява задоволително православно, тъй като си е не запомнил хоругвата, не знам дали ще съм прав. И казусът не е в нито в брадата, нито в насиненото око, а би трябвало ли за един служител, който оказва цялостно подпомагане, да се вади тежката артилерия в центъра на София?



Полина Паунова:

Магистратура в журналистическия факултет на СУ: “Лайфстайл журналистика”.

Изучавани дисциплини: Инфотейнмънт; Медии и пари.

Вие съществено ли?!

Камен Петров:

Дълбоко стартирам да скърбя към този момент, че съм приключил това образователно заведение. Голям подбив, огромно проваляне.
Лайфстайл публицистика, баце!
Кадри за Гала ли готвят тия към този момент, що ли?
Нито има начин на живот в тази скапана страна, нито публицистика към този момент.

Румян Славов:

Най ми харесА предметът " Гурме и медии "

Мадлена Георгиева:

Лайфстайл публицистика
Инфотейнмънт
Медии и пари
Арт публицистика
Гурме и медии
Фешън публицистика
Маркетинг на първокласните и фешън марки
Спортна публицистика
#шесисипа

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР