От няколко дни в публичното пространство се разпространяват поредните неверни

...
От няколко дни в публичното пространство се разпространяват поредните неверни
Коментари Харесай

Ваклин: Не съм продавал имот на жената до Гешев, а него познавам от медийните му изяви

От няколко дни в общественото пространство се популяризират следващите погрешни изказвания, които са свързани с близки на зам.-главния прокурор Иван Гешев.

Като част от компроматната акция против номинацията му за идващ " обвинител №1 " се вършат внушения, че дамата, с която Гешев живее на фамилни начала, е закупила парцел от главния очевидец на прокуратурата по делото против някогашната кметица на " Младост " Александър Ваклин, разяснява " Правен свят ".

Първоизточник на " подправената вест " е обява в уеб страницата " Биволъ ", а мощен интерес към нейното разпространяване се оказва, че имат свързани с укриващия се от правораздаването фараон Цветан Василев.

По този мотив Александър Ваклин излиза с отворено писмо до уеб страницата " Биволъ " и медиите, които са се присъединили в " калната акция " и са мултиплицирали " подправената вест ".

Макар да няма отношение по проблема, " Правен свят " разгласява отвореното писмо на Ваклин.

Препубликуваме го без редакторска интервенция:

С това отворено писмо практикувам обезпеченото ми от закона право на отговор във връзка следващата погрешна и оклеветяваща положителното ми име обява на уеб страницата bivol.bg, отразена и в следващи изявления на actualno.com, svobodnaevropa.bg, fakti.bg, с създател " Биволъ ", с дата 07.08.2019г., със заглавие " Ваклин построил постройката, в която дамата до Гешев взела на ниска цена апартамент ". Въпросната недодялана сводка показва фотография от април 2012г. на имот, находящ се на бул. Ген.Н.Г.Столетов No 5, като показва фотографията за изображение от адрес бул. Ген.Н.Г.Столетов No 8. Иначе казано, тиражира откровени неистини, като показва отсрещната страна на улицата.

Ето я и същинската фотография от април 2012 година на адреса бул. " Ген.Н.Г.Столетов " No 8 за съпоставяне.

Aко " Биволъ " се характеризираше с професионализъм и почитание към аудиторията си, щеше да се въздържи от несъответстващото бомбастично лъжливо изказване, че лепнатата на оградата на отсрещния имот рекламна табела през 2012г. доказвала кой построил постройката СРЕЩУ табелата през 2015г., а още по-малко – кои ще са бъдещите притежатели на жилищата, които не съм строил или продавал.

Г-н Асен Йорданов, който постоянно громи медиите на родния си брат, наричайки ги " свински ", явно не се тормози, че ореолът му на честен стожер ще се разклати от някакви си манипулативни публикации и погрешни внушения. Впрочем добре е да се означи, че даже да бях построил постройката, в която " дамата до " прокурор Гешев, която в никакъв случай не съм виждал, има парцели, даже прокурор Гешев, който познавам от медийните му изяви, да беше мой роден брат, това не трансформира правото ми да не вземам участие в корупционна скица и задължението ми да не прикривам закононарушение – тук еретично признавам, че считам Конституцията и Наказателния кодекс за по-достоверен източник на права и отговорности от уебсайтовете.

Не позволявам, че господин Асен Йорданов счита изнудването от страна на администрацията за нещо обикновено, което би трябвало да се премълчи, само че и не намирам пояснение за неистовите старания, положени от " Бивол ", Фрогнюз, Актуално, Медиапул, Дневник, Сега, Офнюз и други да концентрират отрицателните настройки на обществото по делото с кмета на р-н " Младост " вместо към уличените в корупция държавни чиновници, към очевидците и държавните органи. Може би щях да получа акламации, в случай че вместо вероломно да спазя закона, почтително и с почитание бях поднесъл " три по седемдесет и пет " " еврота " по думите на самата госпожа Иванчева, с цел да се обади на секретарката незабавно да ми пусне преписката, както тя направи преди да я арестуват (секретарката го удостовери пред съда)? Но ето – откакто съдът постанови потвърдено закононарушение с тежки присъди за корупция на длъжностно лице, в изключително огромни размери, имам наглостта да желая и да спрете да ме заливате с помията на фантазьорските си политически престрелки, тъй като нямам и не искам да имам отношение към този аспект на журналистическата издръжка.

Нека не забравяме, че член 39, ал (2) от Конституцията прогласява, че свободата на изложение на мнение не може да се употребява за уронване на правата и положителното име на другиго, нито да приканва към разпалване на омраза или към принуждение над личността. Разбирам, че господин Асен Йорданов и сътрудниците му от гореспоменатите медии фамилии хранят, а пък след издание на претекстовете на съда по делото, " невинността " на подсъдимите стана напълно затруднителна за аргументация. Така и не се откри измежду клиентите ни нито един политик, а с помощта на вашия непрекъснат интерес към личността ми научих, че някак съм се сдобил с чисто нов родственик – самият Александър Йорданов (когото не познавам). А Вие родственици ли сте с него, господин Йорданов?

За финален път ще отдам внушаващото погрешни изказвания заглавие и наличие на обявата на неналичието на професионализъм и базова ориентировка из столичните булеварди на създателя ѝ – за информация, Столицата, в която съм роден и бранш, не е изменила изключително градоустройствените си порядки повече от век - по Царско време, по времето на комунизма и след демократичните промени, до ден сегашен, правилото на номериране на булевардите е разделянето на четни и нечетни номера от двете им срещуположни страни. Последователните номера от една и съща страна са типични най-вече за селата и най-малките обитаеми места.

Освен посочената специфичност на номерацията на уличната мрежа, присъща отлика за огромните градове е и прекратената процедура за прилагане на външен нужник – апелирам " Биволъ " и останалите политически настръхнали уеб сайтове, при явно огромната политическа потребност, която ги мъчи, да се преценяват с това и да не се пробват редовно да цапат обществено името ми.

При идващ случай на сходни евтини операции с жълто-кафяв привкус, ще поканя в правосъдна зала създателя на материала и/или притежателя на уеб страницата. Г-н Асен Йорданов, претендиращ за " качествени журналистически следствия ", следва да влага в обикновената функционална и правна просветеност на фрагментите си, в случай че не му се заплащат съществени правосъдни компенсации по-късно. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР