От няколко дни слушам за партийната субсидия и се смея

...
От няколко дни слушам за партийната субсидия и се смея
Коментари Харесай

Компании за политически услуги нуждаят ли се от субсидии

От няколко дни чувам за партийната дотация и се дръзвам с глас. Толкова приказки не се изговориха дори когато Слави Трифонов включи въпроса в референдума си. Сега писък до небесата.

Вместо политически организации на хора със сходни ползи партиите се трансфораха в компании за политически услуги. Действат на пазарен принцип - доста гласове (продажби) - доста кинти в банката. Прехвърляне на депозита от година в година. Яка политическа реклама преди избори. Равни условия - забравете - ще ви изметем с милионите за акция. Ако не пее Веско Маринов, може да ни пее Весна Змиянац или Миле Китич. Ние знаем кого обича електоратът. И това се отнася за всички партии.

Накратко и моето непретенциозно мнение:

Партиите изцяло заслужиха настоящия пестник
от един лев на автентичен глас


Повтарям - изцяло справедливо! И по този начин би трябвало да бъде най-малко няколко години.

Искам да попитам има ли някой, който да е забелязал понижаване на пазаруването на гласове по избори? Не настоявам, че гласове се купуват с партийната дотация. Едва ли счетоводителите на партиите раздават парите с разходен ордер и след това събират ведомости с подписи. Напротив - парите за пазаруване идват от незаконен бизнес, за който страната си е затваряла очите.
Същото се отнася и за следения от работодатели избор.

Явно китайската стена сред партиите и бизнеса
е като брюкселска дантела


Да е чувал някой медия да откаже платена от партиите обява? Парите не миришат.
Да е чувал някой партиите или медиите да слагат въпроса за безвъзмездна предизборна акция единствено и само в публичните медии, които са платени от бюджета? Няма и да чуете - медиите и партиите са в мощно полово привличане, изключително частните. Нали партиите със своите министерски служители след изборите насочват парите за всевъзможни разяснителни акции към медиите, които най-усърдно са ги рекламирали или най-усърдно замазват гафовете на партийните назначенци в администрацията.

И крокодилските сълзи, че, виждате ли, партиите не знаели, че вземат повече пари от полагащите се. Някой въобще има вяра ли на тия простотии без значение кой ги дърдори. Извинявайте, неуважаеми, само че 2.23 лв. надвзети пари за един глас са 20.27% над разрешеното. И то вземани години наред! И то вземани от всички без значение дали са на власт или в съпротива! Малко ли ви се виждат? Ами давайте ми всеки месец по 20.27% от прихода си, като не забелязвате 20.27%. Или в случай че са на минус, ще видите и 0.2%, а на плюс ставате кьорави за 20% спекулация?
Цирк!

И тия тарикати, които не знаят какви пари взимат от страната,
ръководят посредством гласовете си 40 милиарда бюджет,
а министрите им раздават пари като семки


Да, прави са политолозите. Обясняват за френските дотации, които се връщат в края на годината, за обвързване на дотацията с привлечения членски импорт, за тавани, за целево финансиране на акции и за други чудеса на теорията.

Прави са и за ограничение на типовете разноски, прави са и за образованията на партийните деятели, за разяснителни акции.

Ама вие, уважаеми читатели, да видяхте такива работи на предишните избори? Да сте чули партиен деятел от Движение за права и свободи да вземем за пример да коментира преференции на електората си? Не сте, нали? Най доста да чуете забранителните команди - никакви преференции, никакви машинни гласове или вие гласувате по този начин, с цел да знам защо съм ви платил. Не вярвате? Ами вижте анализите за преференциите на всякакви политици из Врачанско, вижте къде не са дали своят вот с машини. Изобщо четете.

Може и да смятате, в случай че желаете - аз виех като кола за спешна помощ, че на пробното машинно гласоподаване цената беше над 17 лв. на един глас. Сега вия като аероплан, че е станала 56.60 лв. на глас.

Някъде да виждате връзка сред партиите,
които предлагат изборната администрация, и тия 56.60 лв.?


Не я виждате... Е не мога да ви оказа помощ...

Да не сте не запомнили, че с изключение на дотацията на партиите си самите депутати имат едни безотчетни пари. Аз от 7 - 8 години предлагам да повеждам гратис счетоводството на 10-ина депутати по какъв начин ги харчат тия кинти. Всеки месец. Само против правото да качвам разказа на разноските на " Facebook ". Само че до момента ни един не се е обадил. Защо ли?

Текстът е оповестен във " Facebook ". " Дневник " го препечатва със единодушието на създателя, който е избирателен специалист и наблюдаващ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР