От няколко дни се говори как хиляди жители на два

...
От няколко дни се говори как хиляди жители на два
Коментари Харесай

Призрачният град в небето – паралелна вселена или оптична илюзия?

От няколко дни се приказва по какъв начин хиляди поданици на два обособени района в Китай са следили нереален град в небето.

Разказите идват от Дзянси и Фошан, където хората били шокирани от появяването на солидни небостъргачи в облаците над тях. Докато мнозина побързаха да посочат това за доказателство за съществуването на паралелни вселени, учените изясняват, че в действителност става въпрос за феномен наименуван фата моргана.

Фата моргана е доста рядко оптично събитие, формирано от няколко типа миражи, при които далечни обекти се виждат неведнъж и изкривени.

Феноменът се следи, когато слънцето затопли атмосферата над суша или вода и въздухът над хоризонта стане по-топъл от този под него. При по този начин наречената температурна инверсия светлината, идваща от хоризонта, се отразява към земята и образува мираж.

В съответния случай светлината, отразявана от небостъргачите, се изкривява при прекосяването през по-студения и по-плътен въздух. Понеже човешкият мозък приема, че светлината пътува в права линия, той е подведен за дистанцията и позицията на обектите, които наподобяват доста по-високо, в сравнение с са.

Въпреки относително обикновеното пояснение, записите и фотосите от Китай провокираха голям брой реакции и мнозина упрекнаха държавното управление на Китай, че тества топ секретна холограмна технология. Други пък бяха уверени, че нашият свят се преплита с успореден.

Повечето обаче не вземат поради това, че същият феномен е следен над Китай и през 2011г, както и на други места по света.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР