От няколко дни, по разпореждане на министъра на вътрешните работи,

...
От няколко дни, по разпореждане на министъра на вътрешните работи,
Коментари Харесай

Станимир Станев обясни как мигрантите опитват да преминат границата ни

От няколко дни, по предписание на министъра на вътрешните работи, използваме и безпилотни летателни апарати -  самолети и дронове, с които облитаме цялата територия на границата. Това съобщи в ефира на зам. основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Станимир Станев, съобщи Българска телеграфна агенция. 

От една страна правим надзор на бежанския поток, от друга - надзор и на самите наши чиновници ,

които са ситуирани по самата линия, изясни той. По думите му има и засилено наличие на чиновници на Министерство на вътрешните работи и на военни. Станев сподели, че за денонощие управляващите съумяват да спрат към 1000 души, които желаят да влязат в страната . Той уточни, че за миналото денонощие откритите навътре в страната незаконно минали мигранти са 25, като те са най-вече от Афганистан и Сирия. Според него броят понижава в резултат на подхванатите дейности. 

Мигрантите са извънредно мобилни, те са проведени, разяснява още зам. основният секретар .

Станев означи, че хората, които водят мигрантите, познават добре ситуацията. По думите му тези, които се пробват да преминат българската граница, употребяват алуминиеви стълби или паднали дървета, с цел да изкачат защитното оборудване. Няма ограда, която да не бъде преодоляна, счита Станев.  " Ако не я преодолеят от горната страна, ще я преодолеят с тунел изпод ", добави той.

На въпрос за допустима защита от чиновници на Министерство на вътрешните работи за прекосяването на мигрантите, зам. основният секретар сподели :

" Така е, има такива сигнали и мога да ви уверя, че ние работим с всички структури и служби, които имат отношение по следствие на сътрудници от Министерство на вътрешните работи ". Той осведоми също, че скоро ще бъдат изнесени данни от инспекциите. По думите му става въпрос за хора, работещи на ниски и междинни равнища в системата. На уточняващ въпрос по какъв метод се подкрепят мигрантите, Станев сподели, че това става с информация, липса на патрул в несъмнено време. 

Попитан за сумите, които се получават за прекосяването ,

той напомни думите на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, че превозването на един мигрант коства 1000 евро. 

Зам. основният секретар сподели, че служителите на реда, починали в Бургас

при опит да спрат рейс с незаконни мигранти, ще бъдат посмъртно наградени с най-високото професионално отличие на вътрешното министерство. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР