От няколко дни Чипровският манастир има нов игумен, съобщиха от

...
От няколко дни Чипровският манастир има нов игумен, съобщиха от
Коментари Харесай

Чипровският манастир е с нов игумен

От няколко дни Чипровският манастир има нов свещеник, оповестиха от видинската митрополия. Постът владиката Даниил повери на архимандрит Йоан. Отецът е прочут на свещенослужителите и монасите от епархията.
Бил е послушник в Клисурския манастир, свещеник на Лопушанския и Бачковския манастири. Служил е в храма „ Рождество Богородично” в Берковица. Бил е и архиерейски наместник на ломска духовна околия по времето на митрополит Дометиан. Завършил е духовна семинария.
Месеци наред Чипровската света обител имаше краткотраен свещеник. Тя остана без ръководещ през май т.г., когато тогавашният свещеник – 20-годишният Спиридон, бе заловен да кара кола с 2,59 промила алкохол. Съдът в Монтана го осъди условно за пиянството, а Даниил го в профил от длъжността.
Чипровският манастир е най-старият в епархията. Той е на повече от 1000 години. От края на предходната година в него стартира осъществяването на план за обновяване на стойност 700 000 лева Архимандрит Йоан ще би трябвало да приключи започнатите строителни работи и да продължи делото за създавне на условия за пребиваване на поклонници в манастира.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР