От няколко дни австрийският президент приема и изпраща водещите политици

...
От няколко дни австрийският президент приема и изпраща водещите политици
Коментари Харесай

Австрийският президент назначи четиримата нови министри

От няколко дни австрийският президент приема и изпраща водещите политици на алпийската република. Това е разследване от видеоаферата с подалия оставка вицеканцлер. Тази вечер се чакат нови записи. Междувременно президентът Ван дер Белен назначи четирима нови министри. Те попълнят преходния кабинет на канцлера Курц. Той ще ръководи страната до изключителните избори през септември.

Церемонията би трябвало на първо място да показва политическа непоклатимост. При голям медиен интерес австрийският президент назначи новите министри. Експерти и висши държавни чиновници заместват подалите оставки членове на кабинета от Партията на свободата. Ван дер Белен още веднъж насочи предизвестие към всички партии.
Александър Ван дер Белен, президент на Австрия: Особено ми е значимо да подчертая работата за Европа. Обединена Европа е най-хубавата концепция, която ние европейците в миналото сме имали. Моля ви, да не забравяте това и дадете своя принос към градивната роля на Австрия в Европейски Съюз, а както и интензивно да работите за нужните промени и промени в общността.
Политическата рецесия в Австрия, след видеото от остров Ибиса и оставката на водача на Партията на свободата Щрахе, още не е отминала. Чак в понеделник ще се взема решение политическото бъдеще на канцлера Себастиан Курц. Той е заплашен от избор на съмнение в австрийския парламент. Големите партии към момента се двоумят дали се да се включат в него. По един въпрос обаче царува единодушие във Виена, че до изборите през септември следва дълга и мръсна акция.
 Президентът на Австрия ще назначи през днешния ден новите министри в кабинета на Курц Президентът на Австрия ще назначи през днешния ден новите министри в кабинета на Курц
Видеоаферата от остров Ибиса провокира тежка политическа рецесия в Австрия. Страната е изправена пред казус. По обед следва президентът да назнач...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР