От някои продукти мозъкът се уморява и работи много по-лошо,

...
От някои продукти мозъкът се уморява и работи много по-лошо,
Коментари Харесай

Алкохолът води до затъпяване

От някои артикули мозъкът се уморява и работи доста по-лошо, в сравнение с би могъл.

Тези, които желаят да поддържат мозъка си в интензивно положение, както и да се предпазят от ранна деменция, е значимо освен непрекъснато да го упражняват, само че и вярно да се хранят. Колкото и да е необичайно, има много храни, чиято постоянна приложимост ни прави по-тъпи - в дословния смисъл на думата. Проверете дали са в менюто ви и ги изхвърлете допустимо най-бързо!

Растителни мазнини

Все още ли пържите в слънчогледово или рапично масло и сигурни ли сте, че те са по-здравословни от маслото? Ето ви изненада: проучване през 2017 година удостовери директната връзка сред постоянната консумация на мазнини с високо наличие на омега-6 мастни киселини (слънчогледово или рапично масло) и нараснал риск от развиване на нарушавания на паметта и болест на Алцхаймер. Подправяйте салатите си със зехтин, а за пърженето е по-добре да употребявате скотски мазнини.

Риба звук

Рибата звук е първенци измежду храните, съдържащи живак. Този детайл е в положение да се натрупва в човешкото тяло, а увеличените му дози са рискови за здравето на мозъка ни. Изследователи от университета в Южна Флорида (САЩ) откриха, че хората с високи равнища на живак в кръвта си имат 5% по-ниска когнитивна функционалност на мозъка. Съгласете се, това е недопустимо доста!

Храна, пържена във фритюрник

Първо, освен това пържене най-вероятно се употребява слънчогледово, рапично или кокосово масло. И второ, такава мазна храна води до развиването на възпалителни процеси в мозъка. Искате ли да останете умни и дейни по-дълго? Гответе храната си на скара, печете, задушете - само че не пържете!

Сладки питиета

Сладко ли е сладкото за мозъка? Не всичко е толкоз просто. Редовната приложимост на сладки газирани питиета, подсладени сокове и даже постоянната консумация на чай със захар може би за малко покачва силата ни и мозъчната интензивност, само че би трябвало да плащате за това с нараснал риск от възпалителни процеси. Те от своя страна водят до понижаване на когнитивните функционалности и даже до деменция. Преди да е станало късно, преминете към чай и кафе без захар!

Алкохол

Според откривателите няма безусловно безвредна доза алкохол за здравето. Дори чаша алено вино на седмица може в последна сметка да се окаже нездравословна. И, несъмнено, несъмнено не би трябвало да пиете алкохол в огромни дози: той е рисков за структурата на мозъка и може да наруши действието му, в това число необратимо. Колкото повече пием, толкоз по-лошо работи мозъкът ни - уви!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР