От новодиагностицираните с коронавирусна инфекция в Пловдив и областта 22

...
От новодиагностицираните с коронавирусна инфекция в Пловдив и областта 22
Коментари Харесай

Общински съветник от Пловдив е с коронавирус

От новодиагностицираните с коронавирусна зараза в Пловдив и региона 22 лица, единствено двама са приети в болница. Останалите са на домашно лекуване. За страдание е умрял един пациент – жена на 59 години от Перущица с съпътстващо заболяване, бронхиална астма.
От новите случаи 9 са от Пловдив. В това число общински консултант от Общински съвет –Пловдив. РЗИ прави епидемиологично изследване и се изследват контактните лица. В тази връзка ще бъде проведено тестването на всички общински съветници, с цел да се подсигурява спокойното протичане на идната сесия в четвъртък.
„ Няма място за суматоха. Навсякъде може да се случи сходно нещо. Ще бъде осъществено всичко належащо и съгласно условията на здравните управляващи ", разяснява регионалният шеф Дани Каназирева.
Сред пловдивските случаи е един позитивен на работещ в дискотека „ Сикретс “. Заведението е затворено за стерилизация за 14 дни и ще бъде проучен личния състав. Свързан с дискотеката е и различен случаи на клиент, който е пловдивчанин.
Три от днешните случаи са свързани с поделението в Асеновград, като два от новорегистрираните са от града и един от Пловдив. Останалите случаи са от община Кричим, само че не са свързани с шивашкия цел. В общините Родопи, Стамболийски и Карлово – откритите позитивни са контактни лица на предходни случаи. Общият брой за региона е 263, излекуваните са 103-ма, на домашно лекуване 112, приетите в болница са 42.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР