От новите министри всички очакваме едно – и хората, и

...
От новите министри всички очакваме едно – и хората, и
Коментари Харесай

Модернизацията и поддръжката на старата военна техника трябва да вървят успоредно

От новите министри всички чакаме едно – и хората, и ние, техните сътрудници – да се работи бързо, пламенно и в полза на жителите. Това сподели в изявление за предаването " Неделя 150 " вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов. В коментар по рецензиите на президента Румен Радев за назначението на Младен Маринов като нов вътрешен министър Каракачанов уточни, че „ той схваща проблемите и знае по какъв начин да ги реши ": " Това мога да ви го подсигурявам. В качеството ми на вицепремиер, отговарящ за сигурността, в мое лице той ще има цялостна поддръжка за всяка негова стъпка, която ще бъде ориентирана към това да бъде ликвидирана, или най-малко обуздана битовата престъпност по селата, в дребните обитаеми места, в градовете, в които има гета и така нататък “
Министерство на вътрешните работи не е нито хор " Бодра промяна ", нито репресивният комунистически уред от предишното

Проблемите на Министерство на вътрешните работи са от доста години и доста от тях са свързани с политическото отношение към институцията, има редица натрупвания, които са довели до намаляването на успеваемостта на работата на полицията, счита вицепремиерът:

" Целият този напън на обществото, надали не полицията да извършва ролята на някакъв хор " Бодра промяна ", без да употребява мощ, а въпреки това служителите на реда се  опасяват да не бъдат упрекнати, че са репресивният орган от някогашната комунистическа страна докара до това, че част от пълномощията на служителя на реда да респектира незаконният контингент, не се използваха пълноценно и това докара до усилване на самочувствието на същия този незаконен контингент. "

В коментар по тематиката за злополуките Красимир Каракачанов съобщи, че нещата не опират единствено до завишаване на контрола, а казусът за държанието на пътя за цялото общество е и честен, и психически:  " Основното нещо, което може да се направи и трябваше от дълго време да се направи - това е видеонаблюдението. Не единствено на някои сектори, които са рискови и където обичайно се нарушават разпоредбите. Да има един по-сериозен надзор по пътищата на страната, което апропо с изключение на до попречване на пътно-транспортни катастрофи, би спомогнало и за битката с другите типове закононарушения, които се правят. "

Модернизацията на въоръжените сили и поддръжката на наличната техника би трябвало да вървят редом

Относно модернизацията на армията вицепремиерът Каракачанов е безапелационен, че процесите на закупуване на нова техника за въоръжаване на армията и поддръжката на наличната би трябвало да вървят паралелно:

" В българското общество към момента има хора, които ей по този начин приказват на едро: щом сме в НАТО, би трябвало да имаме западна техника. Тази западна техника не я раздават гратис, като подарък, тя коства пари. Тази западна техника, за която приказват доста хора, ей по този начин, без да схващат, и приказват да си вършат на ниска цена политически пиар, тя коства доста милиарди, тя коства 20 милиарда евро, в случай че желаеме да превъоръжим армията. Ние ги нямаме като страна, а и би било безразсъдно да бъдат хвърлени едновременно. При съществуването на съществуваща техника и в авиацията - хеликоптери и самолети, и в сухопътни войски имаме танкове, бронирани машини, които могат да бъдат поддържани и обновлението във въоръжените сили да върви поетапно, това е рационалният метод. "
" Нашият блян е парите, които са отделени за плановете за нова техника, в случай че не бъдат усвоени тази година, да бъдат усвоени за други действия в съответния тип въоръжени сили - да вземем за пример за ремонт на самолети, на хеликоптери, които имаме. Не одобрявам аргумента, че откакто били руски, те не ставали за нищо ", добави Каракачанов.
Страната ни би трябвало да поддържа Унгария - протичащото се против Унгария през днешния ден, може да се случи против Полша или България на следващия ден
Вицепремиерът проучва предлагането на " Обединени патриоти " страната ни да поддържа Унгария, в случай че се стигне до евросанкции против Будапеща.  " Предложението, което ние сме внесли, и което се одобри, е за разработване на позиция в поддръжка на Унгария, и когато този въпрос бъде подложен - а той няма да бъде подложен на следващия ден сутринта или след една седмица, България да заеме тази позиция да не поддържа предлаганите наказания, отнемането на правото на глас на Унгария и така нататък ", акцентира Красимир Каракачанов, като удостовери опасенията на " Патриотите ", че " това, което през днешния ден се случва към Унгария, на следващия ден някой може да се опита да го наложи на Полша или на България ". 
" Аргументите бяха, че Унгария не заслужава да бъде осъдена, тъй като това се прави по идеологически аргументи и може би в търсене на дивиденти за идните европейски избори. Точно заради тази причина го вършат някои кръгове в Европейският парламент, които считат, че Европа може да продължи да се развива по същия метод - да заличава националното схващане на хората, да лимитира националният суверенитет на страните. Европа е съюз от суверенни страни, а не от провинции, които се ръководят от служители в Брюксел - служители, които никой не е избирал, те са назначаеми. И точно против тази политика на избрани кръгове в Брюксел се опълчва министър председателят на Унгария Виктор Орбан ", аргументира се вицепремиерът.

Оттук нататък Външно министерство би трябвало да създаде тази позиция и позицията на България да е в поддръжка на Унгария, акцентира Красимир Каракачанов.

Цялото изявление е в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР