От новата година Агенцията за насърчаване на малки и средни

...
От новата година Агенцията за насърчаване на малки и средни
Коментари Харесай

Български фирми ще минават обучение как да изнасят продукцията си зад граница

От новата година Агенцията за поощряване на дребни и междинни предприятия взаимно с работодателски организации, консултанти и " София тех парк " ще стартира нов план за образование на компании, които желаят да изнасят продукцията си на открито. Критериите за избор на сдружения, които да бъдат подкрепени, ще бъдат подготвени до месец.

Бойко Таков, изп. шеф на Агенцията за поощряване на дребни и междинни предприятия: Първите 15 компании, които ще бъдат подготвени по какъв начин да си намерят сътрудници в чужбина и да стартират експорт в по този начин наречения " експортен хъб ", ще бъдат определени при започване на годината. Срокът за програмата ще бъде четири месеца.
Критериите най-общо казано са фирмите да са достигнали равнището на напредък, с цел да могат да навлязат на непознат пазар, да имат съответния екип, и всичко това ще бъде обществено оповестено.
Целта е на края на образованието, всяка компанията да е разкрила най-малко един нов пазар. Помощ сдруженията ще получат и от 50-те търговски аташета на министерството на стопанската система в разнообразни страни.
Радосвет Радев, ръководител на Българска стопанска камара: Всички ние по настрана можем да създадем едно или две, само че дружно можем повече.
Обучението на компаниите ще е гратис за тях. Ако програмата се окаже сполучлива, ще продължи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР