От Нова година в градския транспорт в София влизат в

...
От Нова година в градския транспорт в София влизат в
Коментари Харесай

От Нова година в градския транспорт в София влизат в сила новите билети за време

От Нова година в градския превоз в София влизат в действие новите билети за време - 30 и 60 минути, с които ще се пътува с метро или различен публичен превоз. 

" Новите транспортни документи са факт още от септември. За пръв път може да се закупи годишна карта за възпитаник и студент. Наличен е и нов билет за младежи до 26 години. С това улеснение дадохме опция на родителите с едно пътешестване до касите на ЦГМ да заредят картите на децата си за цяла година. Билетите за време следва да започват от 1 януари ", съобщи изпълнителният шеф на Центъра за градска подвижност Димитър Дилчев в ефира на " България заран ".

По думите му с актуалната цена от 1,60 лв. пасажерите ще имат право на безграничен брой прекачвания в границите на 30 или 60 минути. При всяко едно от тях билетът следва да бъде валидиран. 

" След последната валидация на този 30 или 60-минутен период, ще можете да продължите пътуването си до последната дестинация ", разясни той. 

Дилчев акцентира, че в случай че картите или билетите за пътешестване не бъдат валидирани, пасажерите подлежат на наказания. Контрольорите обаче ще  им провиснал гратисен период. 

" Билетите за 30+ и 60+ минути ще бъдат единствено на електронен притежател.  В метрото хартиеният билет остава на цена от 1,60 лева, само че ще важи единствено за едно пътешестване. Всеки, който е закупил подобен билет, ще може да го употребява до 1 март ", установи шефът на ЦГМ.

В ефира на Bulgaria ON AIR Дилчев означи, че билетът, продаван от лидер, ще бъде 2 лева. 

" От няколко месеца в София работят екипи, които не са  с униформи - качват се и пътуват с вас, след което стартират инспекцията ненадейно. От идващият месец ще има и контрольори с камери, с цел да може инспекциите да протичат обикновено ", сподели още той. 

Едномесечната карта за една линия на градския превоз също отпада, само че всички, които към този момент са си закупили такава, ще могат да я употребяват за заплатени период. 

" Въвеждаме и 24-часова карта, която ще бъде на по-висока цена, само че ще включва опцията за потребление на нощния превоз в столицата. Цената ѝ ще бъде 6 лева ", добави Дилчев.

Директорът на ЦГМ се похвали, че се следи наклонност пасажерите да се завръщат в градския превоз, чийто парк е възобновен. 

" През последните две години всички линии на градския превоз в столицата бяха или ускорени, или усъвършенствани ", заключи той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР