От Нова година с нови и по-високи такси ще бъдат

...
От Нова година с нови и по-високи такси ще бъдат
Коментари Харесай

От Нова година редица банки повишават различни такси

От Нова година с нови и по-високи такси ще бъдат част банките - за откриване на банкови сметки, внасяне и изтегляне на пари, преводи и потребление на банкови карти, оповестява в. " Сега ".

От 5 януари, най-голямата банка у нас - УниКредит Булбанк, покачва огромна част от таксите и комисионите в своята цена. Двойно по-скъпо ще е внасянето на суми в евро - от 0.50 EUR на 1 EUR. Увеличава се и таксата при изтегляне на каса - от сегашните 6 лева за суми до 2000 лева на 0.5% от сумата, само че не по-малко от 6 лева Също по този начин банката ще смъкна и прага на спестяванията, за които се начислява така наречен такса за предпазване. Ако сега без такава такса са парични средства до 400 000 лева, от Новата година с 0.7% годишно ще бъдат " обложени " спестявания над 200 000 лева Справката за наличността по дебитната карта " Уникредит Булбанк " ще таксува по-скъпо - от 0.50 лева на 1 лева
Българска народна банка дефинира буфер за систематичен риск в размер на 3% за всички банки
Нивото на буфера за систематичен риск за всички банки в България остава в размер на 3%, реши управителният съвет на Българската национална бан...
Прочети повече
Двойно ще нарасне и сумата, която банката начислява при погасяване на заем, теглен от дъщерното й сдружение УниKредит Кънсюмър Файнансинг - при всяка погасителна вноска таксата ще е 2 лева, вместо 1 лев.

Ще нарастнат и преводите на пари, както и електронните преводи - от 1 лева на 1.20 лева Съществен растеж на таксите ще има и за преводи във валута, друга от лв. и еврото. Банката ще завишава с 1 лев всички такси, които се заплащат при прилагане на услугата " Директен дебит " - това са разплащанията посредством банката на разнообразни комунални услуги - ток, вода, парно и прочие Тегленето на пари от банкомат към този момент ще е 0.16% от изтеглената сума, само че не по-малко от сегашните 0.30 лева Теглене на пари от банкомат на друга банка става 0.20%, само че не по-малко от сегашните 1.50 лева. 

Централна кооперативна банка също трансформира цени от януари. Обслужването на разплащателна сметка към този момент ще коства 3,80 лева месечно, в случай че клиентът няма дебитна карта, а не 3.50 лева Повишава се и таксата за поддръжка на спестовна сметка и тя става 2 лв. месечно при 1,50 лв. в този момент. Клиентите на банката ще заплащат повече и за изтегляне на суми в брой от сметка. За суми до 2000 лева таксата става 4 лв. при 3,50 лв. в този момент, а за над 2000 лв. – 0,5% от сумата, при 0,45% в този момент.

В началото на декември Алианц България също промени някои трафифи. Обслужването на разплащателна сметка без издадена дебитна карта към нея нарастна от 2.20 на 4 лева на месец. Безплатното до неотдавна внасяне на пари в брой на гише към този момент коства 1 лева, в случай че сумата е до 3000 лева При внасяне на по-големи суми таксата се подвига от 0,1% до 0,5%. Тегленето на пари на каса нарастна от 3 лева на 4,50.
Банките завоюваха 1.2 милиарда лв. от началото на годината
Печалбата на банковата система възлиза на 1.22 милиарда лв. към края на месец октомври тази година, сочат данните на Българската национална...
Прочети повече
Алианц Банк единствена публично е въвела негативни лихви за огромните спестители, без да го прикрива с " такса предпазване ". До 1 декември минусови лихви имаше за сметките над 1 млн. лева Сега прагът е свален на 500 хиляди лева За клиенти със суми сред 500 хиляди и 1 млн. лева лихвата е -0,25%, а за хора със суми сред 3 млн. лева и 10 млн. лева е -0,55%. За по-големи суми доближава до минус 1,2%.

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР