От номинирани общо 52 души за състезанието за председател на

...
От номинирани общо 52 души за състезанието за председател на
Коментари Харесай

Петима Нинова не чакат

От номинирани общо 52 души за надпреварата за ръководител на Българска социалистическа партия, до момента петима са подали заявки за присъединяване в партийния избор, стана ясно през днешния ден на конференция на водача Корнелия Нинова.

Петимата са Галина Василева (Перник), Ирина Михайлова (Перник), Красимир Янков, Валери Жаблянов и Георги Тодоров (Бургас), заяви Нинова.

Днес аз депозирам своите документи и се кандидатирам за директен избор на ръководител, съобщи публично алената председателка, която приказва за хода на отчетно-изборната акция в партията.

От 12 август излизам в предизборна акция. За времето на акцията отпущам пълномощията на ръководител на заместник-председателя Владимир Москов, заяви Корнелия Нинова.

Тя разяснява, че потегля акция, че Националният съвет на Българска социалистическа партия би трябвало да дефинира заместника й. За да се избегнат подправени вести и дискредитиране на партията, Нинова цитира устава на партията, съгласно който Националният съвет на Българска социалистическа партия следва да дефинира заместител, единствено при предварително преустановен мандат на ръководителя. В момента няма предварително преустановяване на пълномощията на ръководителя, в противен случай - имаме изминал мандат, означи тя.

Нинова уточни, че според разпоредбите за директен избор на ръководител, решението за даване на пълномощия по време на предизборната акция би трябвало да го вземе тя, а не Националният съвет.

Корнелия Нинова прикани така наречен вътрешна съпротива, която има друго мнение за пътя на Българска социалистическа партия, за метода на правене на политика и за стила на работа в Българска социалистическа партия, да решат този спор на директния избор на ръководител. " Например другарите Георги Гергов, Сергей Станишев, Атанас Мерджанов, Михаил Миков, Георги Пирински, които имат номинации за ръководител, ги приканвам да излязат с различна стратегия, с различна визия, да се явят пред партията и каквото народът реши ", съобщи тя.

И Кирил Добрев има време до 6-ти август да подаде своите документи, не го приканих да взе участие, тъй като не го разбирам като опция, сподели Нинова в отговор на въпрос за вероятно присъединяване на заместника й в партията в конкуренцията за ръководител.

Нинова прикани претендентите за лидерския пост към съдържателна и красива акция. Тя се обърна и към членовете на Българска социалистическа партия: " Нека покажем, че сме зрели за този най-демократичен метод на избор ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР