От нидерландската компания Shell очакват печалбите от търговията с газ

...
От нидерландската компания Shell очакват печалбите от търговията с газ
Коментари Харесай

Shell връща $5,5 милиарда на акционерите, заради рекордни печалби от високите цени на газа

От нидерландската компания Shell чакат облагите от търговията с газ да бъдат " доста по-високи " през последното тримесечие на 2021-а година, поради възходящите цени. Заради това от петролния колос имат намерение да върнат сумата от $5,5 милиарда на своите акционерите посредством назад изкупуване на акции.

Това ще стане ръзможно след продажбата на американския бизнес за шистов газ, пишат международните организации, цитирайки изказване на компанията.
 Защо Shell ще реалокира централата си в Лондон
Защо Shell ще реалокира централата си в Лондон

През 2022-а година

Новината идва в миг, когато пазарната стойност на Shell доближи £133 милиарда, което я прави най-скъпата компания в интернационалния лист FTSE 100.

Увеличаването на облагите евентуално ще възобнови апелите за налагане на неочакван налог върху петролните оператори в Северно море, които печелят от възходящите цени на петрола и газа.

От Shell потвърдиха, че облагите от търговия с полутечен природен газ - LNG, " се чака да бъдат доста по-високи за края на предходната година, спрямо третото тримесечие.

Миналата година Shell продаде бизнеса си с шистов нефт в Пермския басейн на ConocoPhillips за $9,5 милиарда в опит да стартира да се насочва към чиста сила. Компанията към този момент върна на вложителите си към $1,5 милиарда от тази продажба посредством стратегия за назад изкупуване на акции, почнала през декември.
 Shell продава бизнес в Съединени американски щати на ConocoPhillips за $9,5 милиарда
Shell продава бизнес в Съединени американски щати на ConocoPhillips за $9,5 милиарда

Сделката би трябвало да се реализира преди края на тази година

От Shell, която оперира с над 45 000 бензиностанции, обявиха още, че чакат облагите от бензин за последното тримесечие на миналата година да бъдат по-ниски отпредишното. Това се дължи на " сезонните трендове, въздействието върху търсенето, дължащо се на " Омикрон ", както и поради неприятната финансова обстановка в Турция ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР