От незапомнени времена хората правят всичко възможно, за да измамят

...
От незапомнени времена хората правят всичко възможно, за да измамят
Коментари Харесай

Нобелов лауреат публикува книга за пътя към безсмъртието

От незапомнени времена хората вършат всичко допустимо, с цел да излъгват гибелта. Днес, когато революционните достижения трансформират научната фантастика в ежедневна действителност, близо ли сме до удължение на живота или даже до величие?

 

Ако е по този начин, в действителност ли желаеме безконечен живот? В новата си книга " Защо умираме: Новата просвета за стареенето и търсенето на величие " носителят на Нобелова премия за молекулярна биология Венки Рамакришнан пресява минали и най-нови проучвания, с цел да разкрие амбициозните теории и практическите ограничавания пред дълголетието. По пътя си той повдига сериозни въпроси за публичната, политическата и етичната цена на опитите да живеем постоянно.

Вече хората живеят два пъти по-дълго, в сравнение с преди 150 години, с помощта на по-добрите знания за заболяванията и тяхното разпространяване. Предполага ли това, че интервенциите за утрояване или четворно увеличение на продължителността на живота ни са напълно близо? Рамакришнан споделя своите визии за действителностите на стареенето, гибелта и безсмъртието.

„ Стареенето е струпване на химически увреждания на молекулите в клетките, които повреждат самите кафези, а оттова и тъканта, а най-после и нас като организъм. Изненадващо е, че започваме да стареем още в утробата на майката, макар че в този миг растем по-бързо, в сравнение с натрупваме увреждания. Стареенето се случва през целия ни живот, още през цялото време.

 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР