От нея ще се възползват клиенти от финансите и медицинатаКвантовата

...
От нея ще се възползват клиенти от финансите и медицинатаКвантовата
Коментари Харесай

Toshiba пуска услуга за квантово криптиране

От нея ще се възползват клиенти от финансите и медицината

Квантовата криптография обезпечава непробиваема отбрана на връзките
(снимка: CC0 Public Domain)

В търсене на нови източници за напредък, японската компания Toshiba приготвя платена услуга за квантово криптиране, заяви Nikkei. Тя е ориентирана към организации от финансовия и медицинския бранш и ще стане налична в Съединени американски щати до септември 2020 година

Квантовата криптография обезпечава непробиваема отбрана на информационните канали. Базиран на правилата на квантовата физика, този способ разрешава непрекъсната и автоматизирана промяна на ключовете по време на предаване на известията. Това е единственият тип криптиране със строго потвърдена криптографска мощ.
още по тематиката
Миналата година Toshiba организира взаимен опит с университета Тохоку за предаване на данни за човешкия геном, предпазени с квантова криптография. Компанията създаде също способ за предаване на квантово-криптирани данни по съществуващите оптични мрежи, като съумя да преодолее ограничаването от 100 км.

Според анализатори, до 2025 година международният пазар за квантова криптография ще надвиши 5 милиарда $. Toshiba има намерение да заеме забележителен дял от пазара, измерван с двуцифрен %.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР