От неделя по граничните контролно-пропускателни пунктове започва раздаването на листовки

...
От неделя по граничните контролно-пропускателни пунктове започва раздаването на листовки
Коментари Харесай

Учат с листовки чужденците, влизащи в България, какви са ни пътните закони

От неделя по граничните контролно-пропускателни пунктове стартира раздаването на листовки на влизащите у нас директно преминаващи непознати жители и туристи. В тях се съдържа информация за най-важните и нови моменти от Закона за придвижването по пътищата, кои разпореждания никога да не се подценяват и вероятните наказания, в случай че бъдат нарушени, осведоми Министерство на вътрешните работи.

Листовките са отпечатани на 4 езика – български, британски, немски и турски. Те са предопределени главно към директно преминаващите през нашата територия непознати жители (т. нар. гастербайтери) и туристи, чийто поток се засилва в този интервал на годината.



В листовките е обърнато внимание на това, че за неплатена винетна такса, лидерът рискува да му бъде спряно транспортното средство за период от 1 месец и санкция сред 300 и 3000 лв., според от типа му. Напомня се на водачите, че на наша територия би трябвало да се движат и денем с включени светлини. Специално внимание е обърнато и на това, че в спешните ленти на автомагистралите е неразрешено придвижването или прекъсването, с изключение на при положение на щета на моторното транспортно средство или по здравословни аргументи на лидера. Отбелязани са и глобите за ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на алкохол.

Създадена е организация и листовките ще се раздават още при паспортния надзор, като в документа на лидера ще се слага и направената листовка. Това ще се случва на съвсем всички гранични пунктове - Калотина, Капитан Андреево, Маказа, Лесово, Кулата и други





На Граничен контролно-пропусквателен пункт "Калотина " да вземем за пример са оставени 100 хиляди листовки, посочи началникът на граничния пункт Светослав Костадинов. Той изясни, че броя е толкоз огромна, тъй като единствено през неделния ден през пункта са минали към 40 хиляди души.

Акцията на полицията ще продължи до края на дейното прекосяване на водачи през България в посока Западна Европа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР