От неделя до 10 септември се въвежда временна организация на

...
От неделя до 10 септември се въвежда временна организация на
Коментари Харесай

Затварят отсечката между пътните възли „Горубляне“ и „Младост“ заради смяната на надлез

От неделя до 10 септември се вкарва краткотрайна организация на придвижване в сектора от пътен възел „ Горубляне “ до пътен възел „ Младост “. Причината е разрушаването на надлеза в региона, който е рисков и в спешно положение.

Това сподели ръководителят на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски по време на взаимната си ревизия на строителството и разширението на Софийския околовръстен път дружно със зам.-кмета по превоза в Столичната община Кристиан Кръстев.
 БГНЕС
„ Обсъждаме и мероприятията по въвеждането на краткотрайна организация на придвижването от неделя на обяд, обвързвано със затварянето на сектора от пътен възел „ Горубляне “ до пътен възел „ Младост “ и обходите, които предвиждаме да бъдат направени. Транзитният трафик ще бъде пренасочван към Северна скоростна дъга от автомагистралите „ Тракия “, „ Хемус “ и „ Струма “, локалният ще употребява булевардите „ Александър Малинов “ и Цариградско шосе, както и Самоковско шосе и ул. „ Инж. Георги Белов “.

Предвиждаме секторът да бъде отворен на 10 септември, като повода за неговото затваряне е надлезът, който е изчерпал своята експлоатационна валидност. Повече от 40 години от неговото изграждане той не е ремонтиран главно и е рисков. На негово място ще бъде построено ново оборудване “, уточни той.
 БГНЕС
По думите му той може да бъде приключен и по-скоростно, защото строителите работят с бързи темпове. „ Новото оборудване ще е съвременно и ще дава отговор на условията на плана, т.е. 6 ленти и всички системи, свързани с сигурността на пътуването “, акцентира той и изясни, че след ремонта пътят ще е с 6 ленти на директното трасе, плюс разграничителна линия, две местни платна с две ленти и тротоари от двете страни и ще разрешава скоростта да бъде 80 километра в час.

Проектът на Софийския околовръстен път ще бъде завършен до края на 2021 година и коства 142,7 милиона лева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР