От високи температури и дори лятна прогноза ни делят броени

...
От високи температури и дори лятна прогноза ни делят броени
Коментари Харесай

Кога ще се радваме отново на пролет и топло време?

От високи температури и даже лятна прогноза ни разделят броени часове , пишат от Darik News.

Преди обяд през днешния петък преваляванията краткотрайно ще спрат и облачността за малко ще се раздра. След обяд още веднъж на доста места в страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевична активност . Ще духа слаб до сдържан вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат сред 18 и 23 градуса. През нощта против събота краткотрайни, в обособени региони интензивни валежи и гръмотевици ще има тук-там в Източна България.

 времето Getty

Над Черноморието ще бъде най-вече облачно. След обяд и през нощта против събота на доста места ще има краткотрайни, в обособени региони интензивни превалявания и гръмотевична активност . Ще духа до сдържан вятър от североизток. Максимални температури на въздуха: 19-22 градуса. Температурата на морската вода е 15-16 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще се задържи най-вече облачно, по високите елементи и мъгливо. Около и след обяд на доста места ще има краткотрайни валежи и гръмотевична активност. Над 2000 метра ще превалява сняг. Ще духа до сдържан, по билата и краткотрайно мощен югоизточен вятър . Максимална температура на височина 1200 метра към 13, на 2000 метра - към 6 градуса.

 времето Getty

В събота в източните и планинските региони към момента ще има валежи и гръмотевици , само че от запад ще стартира бързо усъвършенстване на времето и покачване на температурите.

В неделя вероятността за превалявания е дребна. Ще се затопли сензитивно, оптималните температури тук-там ще доближават 30-31 градуса.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР