От „ТЕЦ-Бобов Дол“ ЕАД разпространиха позиция, в която отговарят на

...
От „ТЕЦ-Бобов Дол“ ЕАД разпространиха позиция, в която отговарят на
Коментари Харесай

„ТЕЦ-Бобов Дол“ ЕАД отговори на обвиненията

От „ ТЕЦ-Бобов Дол “ ЕАД разпространиха позиция, в която дават отговор на днешните изказвания на прокуратурата в Дупница, съгласно които топлофикационната централа има виновност за обгазяването на Перник.

Ето какво се споделя в позицията:

„ Топлоелектрическа централа Бобов дол “ ЕАД има както настоящо Комплексно позволение, по този начин и позволение за изгаряне на боклуци и в това число подписана нотификация за импорт на боклуци. Всички тези документи са подписани от Министерство на околната среда и водите, Регионална инспекция за опазване на околната среда – Перник и Изпълнителна организация по околна среда. Предоставили сме ги и на всички проверяващи органи.

При нас няма съществуване на рискови боклуци и никой не е потвърдил това.

Включени сме в един безразсъден сюжет на един зле ръководен уред. Служителите на „ ТЕЦ-Бобов дол “ ЕАД са карани да пишат пояснения, от няколко дни е спряна естествената работна активност на Централата.

Не желаеме да бъдем част от сюжети на институциите, които не могат да ръководят работния си развой съответно и си търсят жертва.

„ ТЕЦ-Бобов Дол “ ЕАД разполага със следното: Решение от Министерство на околната среда и водите за пробно изгаряне на боклуци. Подписано от заместител министър, МОСВ Подписано и издадено решение от страна на Министерство на околната среда и водите за импорт на боклуци, адресат „ ТЕЦ-Бобов дол “ ЕАД. Подписано и издадено от заместник-министър и шеф Дирекция „ УООП “, МОСВ Подписано позволение за изгаряне на боклуци на „ ТЕЦ-Бобов дол “ ЕАД. Подписано от Директор на Регионална инспекция за опазване на околната среда Перник Решение за издаване на Комплексно позволение. Издадено от Изпълнителна организация по околна среда.
При поискване от наша страна можем да предоставим документите!

17.01.2020 година От Ръководството на
„ ТЕЦ-Бобов Дол “ ЕАД
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР