От най-висшестоящи фигури в Гърция пристигат съобщения, в които те

...
От най-висшестоящи фигури в Гърция пристигат съобщения, в които те
Коментари Харесай

Гърция не признава македонската нация

От най-висшестоящи фигури в Гърция идват известия, в които те споделят, че не признават македонската нация. Това се споделя в изказване на най-голямата опозиционна партия в Македония Вътрешна македонска революционна организация – ДПМНЕ, заяви A1 On.

Изявлението е ориентирано към македонския министър на вътрешните работи Оливер Спасовски.

„ Колкото и пъти Спасовски да споделя, че съглашението за името с Гърция е положително за Македония, това няма да промени обстоятелството какъв брой нездравословен е този контракт. Той непосредствено заплашва македонската еднаквост. За това и министър председателят Зоран Заев заобикаля да споделя термина Македония по време на обществени изяви. Изпращат му се и известия да не употребява думата „ македонска “, когато се обръща към нашата войска.

Сегашното държавно управление закотви страната на дъното в класацията за корупция на Трансперънси интернешънал.

Колкото и да удрят народа, той ще победи, а Заев и Спасовски ще завършат на политическото сметище. Те съумяха да разрушат Македония и да я трансфорат в мрачен вилает “, се споделя в изказването.

ВМРО-ДПМНЕ управляваше Македония в нескончаем интервал, преди идването на управляващи на социалдемократите. Споразумението за промяната на името на страната с Гърция отвори вратите за нейно участие в Европейски Съюз и НАТО.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР