От Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива изпратиха

...
От Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива изпратиха
Коментари Харесай

От Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива с писмо до Борисов

От Националното съдружие на търговците и превозвачите на горива изпратиха горещо писмо до премиера Бойко Борисов с благодарности за дейностите на държавното управление в битката със "сивия " бранш в търговията с горива.

"В последния месец сред нашето съдружие и воденото от Вас държавно управление се сътвори атмосфера за водене на градивен разговор за битката със "сивия " бранш. Вашите дейности демонстрират, че сме на една страна. Ние от НСТПГ оставаме на твърдата позиция, че ще се борим срещу "сивия " бранш в търговията с горивата ", показват в писмото си от Националното съдружие на търговците и превозвачите на горива.

От там прибавят, че скоро ще внесат в Министерството на стопанската система Закон за изменение и допълнени в този момент настоящия Закон за горивата, в който главната цел ще бъде да противодейства н бранш във вноса, износа, производството и търговията с горива. "И не на последно място споделяме, че ще работим в интерес на потребителя, бизнеса и стопанската система ", показват те.

Ето и цялостния текст на писмото им, адресирано до премиера:

"Един милиард лв. изчезнали в бюджета от "сивия " бранш в търговията с горива. Тази тематика е настояща към този момент близо година. Законотворци написаха Закон, за да върнат този милиард бюджета. Закон, който преди да влезе в действие се провали. Това публично бе прието от българското държавно управление. На 21.01.2019 година Националното съдружие на търговците и превозвачите на горива свика своя конференция в Българска телеграфна агенция. Там, посредством необятната аудитория от публицисти и медии, предложи задача за 1 милиард лв.. Задачата съдържаше неоспорими обстоятелства от Агенция "Митници " и се търсеше решение - къде се образува "сивия " бранш, формиращ от 1 милиард лв. за страната от търговията с горива. На 08.02.2019 година в конференция в Министерски съвет, персонално Премиера на Р България, господин Бойко Борисов даде отговор на задачата. Премиерът Борисов, мобилизирайки всички служби, виновни за контрола на влизащите и излизащите горива, сподели по какъв начин, посредством видеонаблюдение ще се реализира контрола по този значим енергиен артикул /горивата/, като даде ясно да се разбере, че с решаването на този проблем се спре приключването на въпросния милиард. Г-н Борисов, Ние, от Националното съдружие на търговците и превозвачите на горива сме Ви признателни, че ръководеното от Вас държавно управление даде явен и прецизен отговор, къде може да изтича милиарда на страната, образуван от "сивия " бранш при търговията с горива. В последния месец сред нашето съдружие и воденото от Вас държавно управление се сътвори атмосфера за водене на градивен разговор за битката със "сивия " бранш. Вашите дейности демонстрират, че сме на една страна. Ние от НСТПГ оставаме на твърдата позиция, че ще се борим срещу "сивия " бранш с търговията с горивата. И в по този начин основаната атмосфера на разговор, желаеме да кажем, че доста скоро ще внесем в Министерството на стопанската система един Закон за изменение и допълнени в този момент настоящия Закон за горивата, в който главната цел ще бъде да противодейства на "сивия " бранш във вноса, износа, производството и търговията с горива. И не на последно място споделяме, че ще работим в интерес на потребителя, бизнеса и стопанската система ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР