От Националното сдружение на общините, които са потърсили възможности за

...
От Националното сдружение на общините, които са потърсили възможности за
Коментари Харесай

За заселване на търсещите международна закрила - 250 000 евро

От Националното съдружие на общините, които са потърсили благоприятни условия за поддръжка на жители от Украйна, посредством фонда " Убежища, миграция и интеграция " към Министерство на вътрешните работи, оповестяват, че за задачата в него са налични 250 000 евро.

Общините обаче ще могат да употребяват тези средства след законодателни промени в регламентите и след влизането им в действие, показала преди дни Европейската комисия.

Причината за промените е, че срокът за оползотворяването им е изминал в края на предходната година. Освен това след тяхното утвърждение ще има  опция средствата да се употребяват и за други цели.

Освен това за изселването в България с на претенденти за интернационална протекция у нас са налични 1 326 000 евро. Очаква се мнение на Европейската комисия тези средства да се пренасочат към други цели по стратегиите. Освен това в границите на стратегия " Вътрешни работи “ по Норвежкия народен механизъм наличният свободен запас в област " Убежище и миграция " е в размер на милион и половина евро.

Към момента плануваните средства по програмата фонд " Убежище, миграция и интеграция “ за идващия програмен интервал са в размер на над 17 100 000 евро, като тук не се включва националното съфинансиране.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР