От Националното дружество Традиция призовават МВР да спазва Закона за

...
От Националното дружество Традиция призовават МВР да спазва Закона за
Коментари Харесай

Патриотична организация притеснена, че им отнемат пушките за възстановки

От Националното сдружение " Традиция " приканват Министерство на вътрешните работи да съблюдава Закона за надзор на взривните субстанции, оръжията и боеприпасите за това по какъв начин и при какви случаи могат да извършат претърсвания и изземвания.

От сдружението са подготвени и на протестни дейности, с цел да защитят правата си.

На конференция в Българска телеграфна агенция ръководителят на НД " Традиция " Oгнян Маринов съобщи, че Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) и ГДБОП по противозаконен и непозволен метод за иззели оръжия от частни исторически сбирки. Самото оръжие се употребява от сдружението за възстановките, с които учат младото потомство на национализъм и демонстрират атмосферата на отминали столетия.

Според сдружението контролните органи извършват заповед от горната страна, като нарушават и Закона за културно-историческото завещание.

От НД " Традиция " са изпратили писма до депутатите от разнообразни парламентарни групи, направени са подробни писма и до ръководителя на Народното събрание, президента, премиера и основния прокурор Сотир Цацаров. От техния отговор зависят по-нататъшните дейности на сдружението, което обмисля митинг, в случай че няма развиване по случая.

Ивайло Танчев, шеф на Регионален клуб " Традиция " разяснява, че след инспекция на КОС-МВР и ГДБОП на 8 октомври са конфискувани исторически оръжия на над 130 години, употребявани във възстановките на сдружението.

Танчев е протестирал с мотив, че това са оръжия от Руско-турската война, а самите исторически оръжия са отвън контрола на органите на Министерство на вътрешните работи в България. Той се похвали с най-различни грамоти и награди за " своята незаконна активност " - колекционирането на исторически оръжия.

По думите му колекционерството не е самоцел и няма смисъл движимостите да се крият и да не се демонстрират на хората. Той е " посъветван " от страна на контролните органи да си почисти името, макар че самият Танчев не вижда смисъл в това - защо да си чисти името, в случай, че стреля с оръжие само и единствено за патриотично образование на младото потомство на страната.

Танчев не знае с каква цел се изземват историческите оръжия, само че съгласно него работата е поръчкова. Много от нещата в България се случват с поръчка от някой, който не желае НД " Традиция " да развива своята патриотична активност, призна той.

Ивайло Танчев съобщи, че няма да спрат да описват историята и традицията на младото потомство. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР