От Национално сдружение на кабелните оператори Клуб 2000 (НСКО) алармират,

...
От Национално сдружение на кабелните оператори Клуб 2000 (НСКО) алармират,
Коментари Харесай

Сдружение на кабелните оператори подозира, че ГДБОП работи срещу тях

От Национално съдружие на кабелните оператори " Клуб 2000 " (НСКО) сигнализират, че чиновници на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП) приготвят огромна акция против кабелните оператори .

Изпълнителният шеф на НСКО " Клуб 2000 " Валентин Георгиев уточни на конференция в Българска телеграфна агенция, че през последния месец се вижда доста тревожна наклонност - чиновниците на ГДБОП се намесват директно в активността на избрани оператори на пазара , като се представяли за бъдещи вътрешни клиенти и правели фотоси.
 Кабелните оператори апелират в КРС тихи промени в цените на ЧЕЗ
Кабелните оператори апелират в КРС тихи промени в цените на ЧЕЗ

Промените са незаконосъобразни, считат от Националното съдружие на кабелните оператори " Клуб 2000 "

Всичко това навежда хората от Сдружението на мисълта, че се приготвя акция против избрана група кабелни оператори, под претекст за отбрана за закона за авторското право и сродните му права .

Във връзка с това изпълнителният шеф на НСКО предизвести, че се води война за клиенти с даване на по-ниска цена на крайните консуматори , в това число и на цени под себестойността на услугата. Сдружението е сезирало Комисия за защита на конкуренцията (КЗК) с тъжби, само че те не дали резултат.

" Ако се запечатат избрани офиси и се изземе техниката на кабелния оператор за несъмнено време под предлог за лъчение на няколко телевизионни стратегии, за които няма платени авторски права, ще изгубят клиентите си ", предизвести Валентин Георгиев.

По думите му " Виваком ", А1, " Булсатком " и други огромни телевизионни оператора са основали организацията " ТеРаПро ", чиято цел е " логистична поддръжка на държавните органи ". Според Георгиев въпросната организация има подписан контракт с ГДБОП за " взаимна активност " . Затова от НСКО упорстват договорът да бъде преустановен и са сезирали Върховния административен съд (ВАС) и той излязъл с такова решение.

Георгиев уточни, че резултатът от ограбването и затварянето на дребните и междинни оператори би довел до тотално осведомително затъмнение пред хората - ще знаят единствено това, което шепа хора са решили . Друг резултат биха били повишението на месечните такси, а и опцията дребните градове и села да останат без интернет и кабелна телевизия.

Шефът на НСКО добави, че в дълготраен проект могат да останат единствено 3-4 оператора. Изпълнителният шеф на Сдружението упорства вместо ГДБОП да обикаля по поръчка на частни организации и да провеждат акция против кабелните оператори , които са на ярко от години, да заострят вниманието си върху сървърите в платената телевизия .

От своя страна юрист Емил Василев съобщи, че НСКО " Клуб 2000 " води ефикасна битка против сивия бранш и пиратството . Той упорства ГДБОП да откри действителните пирати и действителния черен бранш. " Защо пиратът вика дръжте пиратите ", недоумява той.

От НСКО " Клуб 2000 " се заканиха, че ще подхващат и дейности против репресиите през последните месеци. От Сдружението обмислят да подадат сигнал до основния прокурор Сотир Цацаров, с което да изискат следствие за връзките сред ГДБОП и " ТеРаПро ".

Ако тези им претенции не дадат резултат, от НСКО ще изискат и среща с премиера Бойко Борисов, тъй като, съгласно тях, той е " подведен " и няма по какъв начин да не знае за тези репресии против кабелните оператори . Ако срещите с основния прокурор, министър-председателя и конференциите не дадат резултат, от НСКО ще желаят среща в Брюксел с новите отраслови еврокомисари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР