От Националния оперативен щаб изнесоха последни данни за размаха на

...
От Националния оперативен щаб изнесоха последни данни за размаха на
Коментари Харесай

41 заразени с коронавирус у нас за 24 часа, ново гнездо на К-19 в завод за авточасти в Пазарджик

От Националния действен щаб изнесоха последни данни за размаха на епидемията от COVID-19 у нас на 22 май (петък). " Новите случаи са 41 за вчерашния ден. От тях в болница са 11. Направени са 1450 проучвания ", съобщи проф. Тодор Кантарджиев. Той акцентира, че множеството взети проби не въздействат на броя открити инфектирани. 

" Искам да успокоя обществото, че броят на излекуваните е 43. Отново имаме по-голям брой на новоизлекувани от новозаболели ", акцентира проф. Кантарджиев.  " 2372 са потвърдените случаи. Има нарастване с 1,8. Активните случаи са 1478 ", сподели той. " 8 от случаите през вчерашния ден са в София ", разясни професорът. 

" Буди нараснало внимание - имаме 17 нови случая в Пазарджик. Това е от завода за произвеждане на авточасти. Слава Богу там ограниченията са взети доста преди откриването на новите случаи. Една част от служащите са в отпуска, а в този момент тези, които са работили, ще бъдат пуснати, ще се направи последна стерилизация, а тези, които са били в отпуск ще ги заменят. По този метод не се прекъсва работният развой и се резервира здравето на хората ", сподели той.

" В Благоевград, Кюстендил и Смолян също имаме по един инфектиран ", сподели Кантарджиев.

По думите му има и нов случай на инфектирана здравна сестра. Тя е от Кнежа. 

Имаме 5 умряли - Мъж на 78 в Пирогов с диабет. Един мъж в Пазарджик и една жена там. В Стара Загора с онкологично заболяване - 51-годишна жена. Изказваме съболезнования на околните и мъж на 88 години в Ямбол с инсулт. 

" Имаме два нови случая на инфектирани деца, които са в София, без изявена клинична картина. 

Два са новите случаи на медицински лица. Излекуваните са 43 за деня. Починалите са четирима за деня - мъж на 79 години в Благоевград, двама мъже на 75 години в Пазарджик и мъж на 45 години в Ямбол. Общият брой на умрелите с ковид е 120 индивида.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР