От Националния клуб на привържениците на Левски излязоха с открито

...
От Националния клуб на привържениците на Левски излязоха с открито
Коментари Харесай

НКП на Левски против новия договор за ТВ правата, заплаши с противодействие

От Националния клуб на последователите на Левски излязоха с намерено писмо по отношение на подновяването на контракта за телевизионните права в българския клубен футбол. Публикиваме изказването на почитателите без редакторска интервенция:

" С актуалната позиция, Националният клуб на последователите на Левски изрича откровеното си отвращение от новината за подновяването на контракта за телевизионните права от страна на БФС.

Ние считаме, че това деиствие е изрично компрометирано по няколко аргументи. Първо, намираме за извънредно безочливо едно краткотрайно управление на БФС, каквото е това сега заради отсрочения избор на Изпълнителен комитет и Президент на Съюза, да взима толкоз съществени стратегически решения за интервал от цели пет години напред. Такова деиствие е аморално и нелегитимно. Заставаме на позицията, че само законно определен управнически орган би имал право на сходни решения и то САМО СЛЕД консултация и изрично единодушие от футболните клубове.

А такова единодушие явно няма. Новото управление на ПФК Левски в лицето на Наско Сираков, както и проведените последователи на Левски, обявиха ясно и недвусмислено, че предвид на борбата ни за изчистване на нашия клуб от зависимости и превръщането му в печелившо и самоиздържащо се сдружение, перото в бюджета от ТВ права би трябвало да бъде преразгледано. Това почива на безспорния факт, че Левски генерира в десетки пъти по-голям интерес от съвсем всички останали тимове взети дружно, а получава наедно с тях. Начинът, по които се образуват дяловете за клубовете не просто ни ощетява – това е чиста кражба!

Няма по какъв начин и да не отбележим очевадния спор на ползи – притежателят на ТВ правата е притежател на тимът, които е и наи-голям бенефициент от въпросните средства в настоящата скица на систематизиране на приходите! На всичкото от горната страна е и член на Изпълкома на БФС... Тотално безумство! Разбираме, че на ръководителите на плана наименуван „ Лудогорец “ не им харесва, че безусловно никои в тази страна не се интересува от съществуването на отборчето им, само че считаме, че реваншисткият им пореден метод по обезкървяване на конкуренцията би трябвало да завърши.

Обръщаме се извънредно съществено както към управлението на БФС, по този начин и към управленията на футболните клубове, в това число и това на ПФК Левски – това безумство би трябвало да спре!

Настояваме за преразглеждане на въпросния контракт, както и за необятна и транспарантна полемика по тематиката. В противоположен случаи, в случай че това нелегитимно решение влезе в действие, то ние си резервираме правото за изрично противодеиствие против следващата неправда в родния футбол!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР