От Национална мрежа за децата настояват за ясна позиция от

...
От Национална мрежа за децата настояват за ясна позиция от
Коментари Харесай

Ясна позиция на правителството за Стратегията за детето, искат от НМД

От Национална мрежа за децата упорстват за ясна позиция от българското държавно управление за преодоляване на изкуствено раздухваната нервност към Стратегията за детето. Те подозират, че гневът се разпалва от избрани политически сили, само че не ги посочват.

В намерено писмо до българските родители и фамилии те признават, че нервността към новите документи, които засягат развъждането и развиването на децата, стартира да заплашва публичната сигурност.

" В последните дни страната ни е изправена пред една в действителност истерична обстановка. В обществените медии се води война и родители се изправят против родители, с цел да бранят децата си от несъществуващи демони, които ще им вземат децата и ще ги изнасят в чужбина. Спори се да си бием ли децата и по какъв начин по този начин ще ни не разрешават " символичното пошляпване " и " дисциплиниращия пестник " - по този начин ни лишават престижа на родители. Поставя се под подозрение патронажната грижа, тъй като била метод да наблюдават фамилиите и да набелязват бели деца за обмен в чужбина ", написа в писмото от неправителствената организация.

От Национална мрежа за децата признават, че този яд се излива не върху политиците, а върху дребното останали хора в подкрепящите специалности, които така и така са доведени до ръба - обществени служащи, учители, психолози, здравни посредници.

Осъзнаваме ли в действителност, че страната, това не са политиците, а това сме всички ние жителите и публичният контракт, който следваме, с цел да живеем дружно, питат реторично родители и хора, ангажирани с добруването на децата.

В писмото си те признават, че не постоянно институциите, ангажирани с запазване правата на децата работят добре, само че ролята ни като жители е да участваме в процеса на възстановяване на тези публични услуги и на законите. Изискването от институциите става с съответни оферти и с съответна работа, с изтъкване на съответни параграфи от документите, които не поддържаме, изясняват от Национална мрежа за децата.

Твърде тревожно е, че държавните институции, които са създатели на този документ, мълчат и комфортно оставят родителите да влизат в битка между тях. Премиерът отдръпна тактиката. Никой от хората на високи държавни позиции, с дребни изключения и прекомерно неенергично, не излезе да изясни на обезпокоените хора каква е тази Стратегия, за какво се приготвя и какво планува тя. Въвежда ли някакви промени и какви. Това обикновено ли е, питат от неправителствената организация.

Те приканват българските политици да излязат и да приказват намерено поддържат ли Националната тактика за детето, поддържат ли полезностите в нея или не, ангажират ли се да организират политики в помощ и поддръжка на родителството.

Ние като гласоподаватели желаеме отговори от вас, с цел да гласуваме осведомено, приключва писмото от Националната мрежа за децата.

Те приканват българските родители да бъдат сериозно мислещи жители, а не въздържан електорат, който се води от евтина агитация. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР