От Национална асоциация "Българско Черноморие" написаха отворено писмо до държавния

...
От Национална асоциация "Българско Черноморие" написаха отворено писмо до държавния
Коментари Харесай

НАБЧ: Неразбиране и античовечност в мотивите на Президента

От Национална асоциация "Българско Черноморие " написаха отворено писмо до президента Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила.

Повод стана наложеното през днешния ден президентско несъгласие върху Закона за изменение и допълнение на Закона за посевния и посадъчния материал. Публикуваме писмото без редакторска интервенция:

"Днес 02.02.2018 година Президента на Р. България Румен Радев върна в Парламента за ново разискване разпореждания от признатия Закон за изменение и допълнение на Закона за посевния и посадъчния материал.

Президента оспорва признатите промени в Закона за запазване на земеделските земи, който е един от петнадесетте Закона, свързани със Закона за изменение и допълнение на Закона за посевния и посадъчния материал.

Аргументите на Президента са в прорез с концепцията за смяната на Закона за посевния и посадъчния материал, която е понижаване на административната тежест. Президента нападна тъкмо текстове от измененията в ЗОЗЗ, които понижават административната тежест. Това са текстове позволяващи планирането на капиталовия развой, обвързвано с осъществяване на финансови разноски.

Един от причините на Президента е, че удължаването на процеса на преотреждане, а с това и не осъществяване на капиталовото желание, то през този интервал земята не можело да се употребява, като земеделска. Това е погрешно изказване. Няма законодателна спънка земеделската земя да се употребява като такава, а и от практиката се вижда, че през този интервал земята се употребява, като земеделска. Друг мотив на Президента е, че откакто земеделската земя е преотредена, като урбанизирана и върху нея не е осъществено капиталово желание, то тя щяла да пустее. Това изказване също не дава отговор на истината, тъй като никой не не разрешава на притежателя да обработва своята земя до започване на капиталовото си желание. Този вид притежатели заплащат налози и такси за урбанизирана територия, такива каквито притежателите на земеделска земя не заплащат. Те също не получават и национално и Европейско субсидиране при обработка на земята. Точно тези дребни притежатели господин Президента е решил да бъдат грубо осъдени.

Друг мотив на Президента е, че за тези промени в ЗОЗЗ е трябвало да има необятен публичен спор. Прощаваме на Президента неговото неведение, че този публичен спор е почнал от 2011 година С огромен интензитет той се организира и от май месец 2017 година, та до през днешния ден когато Президента разбра за него.

Истината за претекстовете на Президента е, че той е получил предписание от един от водачите на псевдо еколозите. Идеята за реализиране на всеобщ еко рекет върху дребния притежател и върху български фамилии, изхранващи сами себе си, е възприета и от Президента на Р. България.

Г-н Президент с Вашия акт Вие толерирате зелената мафия и отритвате елементарните работливи българи ", приключва писмото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР