От Национален парк „Рила” се обръщат за съдействие към всички

...
От Национален парк „Рила” се обръщат за съдействие към всички
Коментари Харесай

Дирят полуголия мъж, възмутил жестоко водещата Аделина Радева

От Национален парк „ Рила” се обръщат за подпомагане към всички жители, които имат информация за екскурзиант, изкъпал се в езерото „ Окото” преди дни.

БЛИЦ напомня, че преди дни водещата на утринния блок на Нова телевизия Аделина радева видя какви ги прави незнайния мъж по бански и се възмути грубо .

Мъжът ще бъде санкциониран, в случай че бъде открит, заяви доктор Стефан Кирилов, основен специалист към националния парк, представен от Фокус.

Той посочи, че са подхванати нужните дейности за събиране на информация все още, тъй като сигналът не е бил ориентиран към Национален парк „ Рила “, а е бил оповестен по медиите.

От публикуван в обществените мрежи видеоклип се вижда по какъв начин мъж се къпе в най-дълбокото планинско езеро на Балканите - Окото.

„ От видеото се вижда, че мъж навлиза в езеро „ Окото “ и има огромен брой гости, които са в региона и се надяваме за подпомагане от тяхна страна. Събираме информация и от сътрудници и съидейници. Изготвят се отчети по случая. След събиране на нужната информация ще преминем към дейности “, сподели още доктор Кирилов.

По думите му нарушителят ще бъде глобен с санкция, написана в законодателството, която е от 500 до 5000 лв. за физически лица, като размерът на сумата зависи от нарушаването.

Според доктор Кирилов посетителите в националния парк би трябвало да бъдат поотговорни и да съблюдават закона. По думите му от началото на летния сезон има и други нарушавания. Сред тях са нерегламентирано нахлуване на моторни транспортни средство в региона на Седемте рилските езера и единични случаи на лов и лов на риба.

„ Важно е туристите да се движат единствено по маркираните направления и да не навлизат във водните обекти, да не замърсяват регионите боклуци, да не се късат цветя и да не се безпокоят дивите животни, както и да не се пали огън “, поучава специалистът. Според него отклоняването от обозначените трасета е и измежду главните аргументи за произшествия в планината.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР