От нашите наблюдения можем да заключим, че когато детето е

...
От нашите наблюдения можем да заключим, че когато детето е
Коментари Харесай

Явор Колев: Когато детето е станало жертва на сексуална злоупотреба, едва тогава се разбира

" От нашите наблюдения можем да заключим, че когато детето е станало жертва на полова корист , едвам тогава се схваща - когато на процедура то към този момент е в невъзможност. Педофилите изискват непрестанно от децата, ето за какво едвам, когато е в невъзможност то се обръща към родителите си. Ето за какво е значимо да има построено доста мощно доверие сред родителите и детето. Необходимо е да се възпитават в безвредно държание в интернет, с цел да знаят какви са заплахите, които дебнат там. " Това сподели в изявление за Българска национална телевизия началникът на отдел ``Киберпрестъпления`` към ГДБОП Явор Колев.
По думите му ограниченията, които може да вземат родителите са приложения за устройствата на децата, които да лимитира уеб страниците за посещаване и времето, прекарано в интернет, само че доверието сред родител и дете е най-важното. Да бъде обяснено на детето да не дава информация за себе си, за местонахождението му, възрастта или местата, които посещава.
Явор Колев означи, че въпреки всичко " главната отговорност да предпазят децата от педофилите в мрежата е на родителите, тъй като те са тези, които би трябвало да знаят какви уеб сайтове и развлекателни платформи посещават децата. Родителите би трябвало всекидневно да беседват с децата си. "
Колев добави, че от началото на годината има арестувани над 25 лица, които са злоупотребявали полово с деца.
" Няма статистика къде има най-вече педофили. Навсякъде на територията на България има такива хора, защото достъпът до интернет дава опция на такива хора да им ``паднат задръжките`` и да търсят полови контакти с деца, главно посредством профили във Фейсбук,  разяснява още Колев.
Той добави, че са извършени над 50 лекции по тематиката в учебните заведения и има упоритост да бъдат подготвени и готови учители, тъй че по-малко деца да стават жертви на полово изнудване на педофили.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР