От НАСА преразгледаха състава на участниците в предстоящото в петък

...
От НАСА преразгледаха състава на участниците в предстоящото в петък
Коментари Харесай

НАСА отмени планираното първо в историята излизане в открития Космос на изцяло женски екип. Причината е...

От НАСА преразгледаха състава на участниците в идното в петък излизане в открития Космос, като вместо упования женски дует, който трябваше да работи по промяната на акумулаторите на външната повърхнина на Международната галактическа станция, с работата ще се заемат астронавтите Кристин Кок и Ник Хейг, оповестява РИА „ Новости ”.

„ Ник Хейг и Кристин Кок към този момент се приготвят за провеждането на второто излизане в открития Космос в петък 29 март. В хода на това излизане те ще продължат почналата по време на предходното излизане в открития Космос работа по промяна на литиево-йонни акумулатори на двете слънчеви антенни станции ”, се показва в формалното известие от НАСА.

" Кристин Кок трябваше да излезе в открития Космос с астронавта Ан Маккейн. Но, след разискване с Маккейн и Хейг след първото тяхно излизане, което се организира на 22 март, ръководителите на задачата взеха решение за смяна в двойката. Частично решението е обвързвано със скафандрите, налични на станцията ”, коментират от НАСА.

Първоначално от НАСА анонсираха, че Маккейн и Кок на 29 март ще извършат първото в историята напълно женско излизане в открития Космос.

„ По време на първото си излизане в открития Космос Маккейн разбра, че по-удобен и е торст скафандър (б.р. горна част) размер „ М ”. До 29 март (петък) обаче може да бъде квалифициран единствено един подобен скафандър, който ще бъде за Кок ”, коментират казуса от НАСА.

Предварително е планувано Макклейн още веднъж да се завърне в открития Космос на 8 април, с цел да организира техническо обслужване на станцията дружно с канадския астронавт Давид Сен-Жак.

Междувременно от НАСА оповестиха, че точният състав на участниците в третото планувано излизане в открития Космос публично ще бъде оповестено след приключването на работата на Хейг и Кок./ Pik.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР