От НАСА бяха принудени да отложат изстрелването на новия си

...
От НАСА бяха принудени да отложат изстрелването на новия си
Коментари Харесай

НАСА отложи изпращането на нов роувър на Марс

От НАСА бяха принудени да отсрочат изстрелването на новия си роувър „ Постоянство “. Мисията трябваше да е най-амбициозната на организацията досега, само че е допустимо прозорецът за изстрелване да бъде изцяло изтърван, написа „ Индипендънт “.
НАСА разгласи конкурс за дизайн на... първата лунна тоалетна По проект човечеството би трябвало още веднъж да кацне на Луната до 2024 година, като задачата планува и престой на повърхността на спътника ни
Мисията на „ Постоянство “ е да търси живот на Марс – както в предишното, по този начин и в този момент. Роувърът и цялото начинание костват почти 3 милиарда $. „ Постоянство “ би трябвало да събере камъни и почва от Червената планета, които някой ден да бъдАт върнати назад на Земята.

Това е второто отсрочване на задачата. Това се наложи откакто се появиха проблеми с ракетата, която би трябвало да изведе „ Постоянство “ в Космоса.

От „ Юнайтед лонч алайънс “ – прозиводителите на ракетата, коменитираха, че имат потребност от още време. Инженерите получавали необикновени сигнали от уредите на ракетата, които евентуално могат да основат проблем.
Исторически полет: Пътят на галактическия транспортен съд „ Дракон “ в Космоса Астронавтите към този момент са на борда на Международната галактическа станция със своите сътрудници
Новата дата за изстрелването е на 30 юли, като в случай че НАСА се забави повече, ще би трябвало да изчака до 2022 година, с цел да може да изстреля роувъра. Тогава планетите ще са в най-подходяща класификация за задачата.

Най-късно „ Постоянство “ може да излети в Космоса до 15 август. Ако това не стане преди тази дата, Марс ще е прекомерно надалеч от Земята и задачата ще стане невъзможна за осъществяване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР