От направените тестове са установени нови два случая на заразени

...
От направените тестове са установени нови два случая на заразени
Коментари Харесай

Има ли Бойко Борисов Covid-19?

От направените проби са открити нови два случая на инфектирани чиновници от администрацията на Министерски съвет

При направените повторни проби на министър-председателя Бойко Борисов, на началника на политическия му кабинет Деница Желева и на членовете на екипа на премиера, резултатите са негативни.

По-рано през днешния ден стана ясно, че при изработен тест, началникът на кабинета на министър-председателя Бойко Борисов – Деница Желева, е дала позитивна проба за COVID-19.

От ВМА разясниха, че след завръщането от Брюксел на делегацията, водена от министър-председателя Бойко Борисов са взети проби за PCR-тест за COVID-19 на всички нейни членове. Всички резултати от през вчерашния ден, 23.07.2020 година, са негативни, като се изключи този на госпожа Деница Желева, който е регистриран като подозрително позитивен.

Подобни резултати (съмнително положителни) се регистрират по 4-5 дневно в лабораторията на Военномедицинска академия и според процедурата се повтарят с разнообразни проби и в други лаборатории, а лицето се поканва за повторна проба на идващия ден с рекомендация да заобикаля контакти и да предизвести контактните лица до потвърждаване на окончателния резултат, споделят от лечебното заведение.

Всички чиновници на администрацията на Министерския съвет се тестват, откакто при започване на актуалната седмица бяха открити двама чиновници от администрацията с COVID-19. Към сегашния миг вследствие на направените проби са открити нови два случая на инфектирани чиновници от администрацията на Министерски съвет.

Така общият брой на инфектирани с COVID-19 чиновници става четирима. По-голямата част от администрацията на Министерски съвет към този момент е тествана, като до понеделник се чака да станат ясни резултатите и от последните проби.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР