От НАП-София ни заплашиха, че търгът ще се случи и

...
От НАП-София ни заплашиха, че търгът ще се случи и
Коментари Харесай

Болницата в Перник ще търси помощ от финансовия министър

От НАП-София ни заплашиха, че търгът ще се случи и тази постройка ще бъде продадена, в случай че не намерим парите, с цел да ги внесем на 5 идентични вноски. Казаха ни, че единственият метод да създадем това е да вземем парите от банка и да ги дадем на тях. Това съобщи в ефира на БНР шефът на профилираната болница за дълготрайно лекуване и долекуване в Перник доктор Венцислав Чунов.

В края на ноември стана ясно, че поради дълг от 430 хиляди лева Националната организация за приходите ще разгласи търг за продажбата на болничното заведение. Първоначално оповестената цена беше близо 5 млн. лева След реакция на депутати и интервенция на здравния министър търгът беше отсрочен. Впоследствие стана ясно, че въпреки всичко ще бъде изработен опит болничното заведение да бъде избавена, като стартира да заплаща по 15 хиляди лева месечно на Национална агенция за приходите, с цел да се резервира.

Д-р Чунов уточни, че е имал среща, дружно с представител на общината, с шефа на НАП-София.

„ Не срещнахме никакво схващане. Срещата мина в тенденция, че те ни се накараха, че сме изнесли случая в средствата за всеобща информация “.

,,Те ни сервираха 10 дни преди търга, че ще има търг. Опитах се да попитам – за какво от хилядите лечебни заведения, които имат търг, са избрали тъкмо нашата болница и постройка. Нищо не дадоха отговор. Срещата мина в един монолог от шефа на НАП-София, който ни се скара. Казаха, че единственият метод да спасим постройката е да платим 20% от целия дълг и другите да ги платим на 5 идентични вноски “, изясни доктор Чунов.

По думите му обаче в случай че тези пари се вземат от болничното заведение, по-късно тя няма по какъв начин да съществува като болница. Всички пари, които изкарваме по линия на НЗОК, отиват в Национална агенция за приходите от 3 месеца, безапелационен е той и добави, че отсрочката е до 20 януари.

Управителят на болничното заведение съобщи, че ще търсят среща с финансовия министър, който да реши казуса за разсрочване на задълженията в естествен порядък.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР