От налагането на ограниченията за разпространение на коронавируса на територията

...
От налагането на ограниченията за разпространение на коронавируса на територията
Коментари Харесай

Милиардери и работещи разделени и за COVID-19

От налагането на рестриктивните мерки за разпространяване на ковид на територията на Съединени американски щати, страната се раздели на два лагера: милиардери против елементарни служащи. Дебатите обобщават кореспонденти на организация "Блумбърг ".

Милиардерът Том Голисано - създател и шеф на компанията Paychex, която има повече от 100 офиса по света и предлага счетоводни услуги и обработка на трудови ведомости и на осигуровки за дребния и междинен бизнес, счита, че "пораженията от затварянето на стопанската система ще са по-тежки в сравнение с загубата на още някой и различен живот ".

Президентът Доналд Тръмп не желае лекуването на пандемията COVID-19 "да е по-лошо от казуса ". Неговото мнение поддържат някои от най-богатите американци и фирмени мениджъри и упорстват да се съживи националното стопанство, изправено пред най-дълбокия в историята спад на тримесечна база. Като това стане даже с цената на анулация на ограниченията за обществено разграничаване, предложено от здравните органи като най-хубав вид за ограничение на болестта. При това, те настояват, че не избират облагите пред човешкия живот, а просто желаят да жертват един смут, с цел да избегнат други.

На другия полюс е Андрю Куомо - губернаторът на Ню Йорк, чийто лечебни заведения са препълнени от пациенти. Позицията му е, че стопанската система не би трябвало да се рестартира "с цената на живота на хората " и че той създава проект, който "позволява на по-младите хора да се върнат на работа ". Въпросът е по кое време ще се случи това.

Тръмп, който поучават група от видни мениджъри на хеджингови фондове и ръководители на компании за частни капитали, желаят страната да проработи до Великден, въпреки че здравните управляващи предизвестяват, че това е прекомерно къс период за вируса, умъртвил повече от 18600 души по света и заразил над 400 хиляди. Икономисти от Северозападния университет в Съединени американски щати са пресметнали, че спазването на напътствията за обществена отдалеченост до момента в който инфектираните стартират да понижават би могло да избави 600 хиляди американци.

Лойд Бланкфейн, който управляваше "Голдмън Сакс груп " до 2018-а, възроди дебатите за връщане по работните места през уикенда, когато показа в "Туитър ", че "екстремните ограничения за равнене на кривата за разпространение на вируса " имат смисъл "засега ", само че могат да разрушат стопанската система. И прикани на тези, които попадат в групите с по-нисък риск, да бъде разрешено да се върнат на работа след седмица-две.

Дългогодишният заместител на Бланкфейн - Гари Кон, който напусна банката, с цел да стане стопански консултант на Тръмп, попита не е ли време "да стартира да се разисква датата когато стопанската система още веднъж ще проработи ". Защото, без изясненост, бизнесът "ще допусна най-лошото ".

Тилман Фертита - притежател на казината Golden Nugget и Bubba Gumр Shrimp, прикани управляващите да разрешат на бизнеса му да отвори още веднъж след няколко седмици при стеснен потенциал, с цел да избегне икономическо злополучие. Фертита, който има също и професионалният баскетболен тим "Хюстън рокетс " и чието персонално положение се прави оценка на 3.2 милиарда щ. $, се оплаква, че компанията му на процедура не работи.

Дик Ковачевич - някогашен основен изпълнителен шеф и ръководител на банката "Уелс Фарго ", показа за "Блумбърг нюз ", че желае да види здравите служащи до 55-годишна възраст по работните им места до края на март, в случай че епидемията се овладее. Това, съгласно него, "трябва да става последователно, с цел да се наблюдава какво ще се случи: някои от тях могат да заболеят и даже да починат ". И попита риторично: "Искате ли да продължите да изпитвате стопански усложнения или пък да поемете прочут риск, че ще получите грипоподобни признаци и грипоподобно преживяване? Трябва да изберете - стопански или здравен риск ".

Милиардери и други членове на елита се употребяват от лукса на общественото разграничаване до момента в който вършат пари. И упорстват хората да се върнат по работните си места, с цел да предотвратят страданията на милиони години напред, както и затъването в по-големи задължения. Те просто не желаят да схванат, че вирусът не се управлява от класовото разделяне и че колкото повече хора се инфектират, толкоз по-голяма е вероятността Бланкфейн и други милиардери също да заболеят.

Редовите чиновници обаче избират живота. Обслужващият личен състав в заведения за хранене и други заведения, изключително по-възрастните, не бързат да се върнат на работа, тъй като са в контакт с доста хора и има по-висок риск да се заразят. Но се тревожат, че политиците и бизнесът са загрижени повече за облагите си. Сред тях е и асистент губернаторът на щата Тексас - Дан Патрик, който разяснява за "Фокс нюз ", че американците би трябвало да се върнат на работа и да оставят "бабите и дядовците си " да се грижат за себе си.

Милиардерът Марк Кюбан, който е притежател на баскетболния тим "Далас Маверикс " обаче приканва американците да следват напътствията на епидемиолозите. И да пренебрегват всичко, което някой като него може да каже. Защото на карта е подложен животът.

<!-- Гугъл Tag Manager --> <!-- End Гугъл Tag Manager --> <!-- Гугъл Tag Manager (noscript) --> <!-- End Гугъл Tag Manager (noscript) -->


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР