От над 11 милиона комбинации, чрез специален софтуер, беше избран

...
От над 11 милиона комбинации, чрез специален софтуер, беше избран
Коментари Харесай

Генерираха изпитния вариант за матурата по български език и литература между 11 млн. комбинации

От над 11 милиона комбинации, посредством специфичен програмен продукт, беше определен изпитният Вариант 13 за днешния държавен зрелостен изпит по български език и литература в 12-и клас. Генерирането на теста за матурата стана тази заран в 5.30 часа в Министерството на образованието и науката.

Изпитният вид съдържа 41 въпроса, като тематиката за 41-ия въпрос, за написването на интерпретативно съчинение или есе, ще бъде оповестена след края на изпита. Той стартира в 8.00 часа и продължава четири астрономически часа. Темата за 41-ия въпрос е под номер 13.

Зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова разяснява, че " сега един-единствен човек знае какво стои зад тези въпроси, какви са въпросите и е работил по тези въпроси ". Михайлова посочи, че тя не е този човек от МОН, който знае въпросите от държавния зрелостен изпит по български език и литература в 12-и клас.

" В този смисъл безусловно неприемливо е терзанието на учениците, които се явяват на матура. Според мен, в действителност се основава ненужно терзание преди изпита. Тези, които са учили, считам, че ще се оправят ", съобщи зам.-министър Таня Михайлова. Тя предложи на зрелостниците да пишат по всички въпроси и по всички модули от изпита, и да не бързат да си потеглят от него.

За днешната матура по български език и литература 52 650 зрелостници са подали предварителни заявки за явяване на нея. Изпитът ще се състои в 4143 зали в 677 учебни заведения, като в тях са включени и две учебни заведения в чужбина. За сигурността на изпита ще дават отговор 10 500 квестори, които ще са в класните стаи и по коридорите на учебните заведения. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР