От началото на юли минималната работна заплата ще е над

...
От началото на юли минималната работна заплата ще е над
Коментари Харесай

Георги Гьоков: Всички пенсии се увеличават с 21,6% от 1 юли

От началото на юли минималната работна заплата ще е над 710 лева
Пенсиите ще  се усилват с 21,6% от 1 юли, съобщи общественият министър Георги Гьоков пред Би Ти Ви. По думите му решението е разисквано с финансовия министър Асен Василев. По този метод ще компенсираме отпадането на добавката за Коронавирус от 60 лева след 30 юни и ще преодолеем инфлацията, изясни той.

По думите му един от другите разновидности за повдигане на пенсиите е да се резервира Коронавирус бонусът за пенсионерите. Той обаче ще се назовава инфлационна добавка. Това за мен не е най-хубавото решение, сподели още министърът.

Той добави, че от 1 октомври се възнамерява преизчисляване на пенсиите, чиято цел ще е да понижи разликите сред старите и новоотпуснатите пенсии и да върне справедливостта в пенсионната система. Гьоков е безапелационен, че в дълготраен проект таванът на пенсиите би трябвало да бъде отстранен, с цел да се върне доверието на хората. „ От 1 юли сме решени да вдигнем тавана на пенсиите на 3400 лева ", изясни той. Така ще останат по-малко от 1000 индивида, чиито действителни пенсии ще бъдат лимитирани от неговия размер.

При всички случаи след 1 юли минималната работна заплата ще е над 710 лева, сподели още Гьоков. Неговото предложение ще бъде тя да е 770 лева Според него министърът на финансите не е срещу нарастването на минималната работна заплата, само че счита, че ще е казус за една година два пъти да се усили. Това обаче се е случвало няколко пъти през годините. Гьоков увери обаче, че се работи в тази посока. 

 Според него 80% от нещата в програмата на Българска социалистическа партия са изпълнени. Наистина два месеца ни трябват, с цел да осъществим всичко, сподели той и даде образец с помощите за отопление, които са обезпечени за 300 хиляди индивида.

Гьоков разяснява и антиинфлационната мярка за горивата. 25 стотинки на 50 литра гориво може би няма да стигнат за най-бедните, само че ще стигнат за междинната класа, на всеки се постанова да пътува с автомобила си, сподели той. Тя обаче към момента се обсъждала сред специалистите в обединението.

Всяко нещо, което може да се отдели като поддръжка за хората, ше го създадем. Всяка стотинка ще отиде до българите, увери общественият министър.

Когато вляза в магазина, се тревожа от цените, само че не пазаря аз, а моята брачна половинка. Ще бъде цинично да кажем, че министърът изпитва усложнения с извършването на покупки, изясни още Гьоков във връзка високите цени на продуктите.

Социалният министър разяснява и митинга на превозвачите в сряда, като съобщи, че би отишъл да беседва с протестиращите.

В сряда митингът ще затрудни хората, които отиват на работа, само че това е част от демокрацията. Ще го измислим, сподели той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР